Gespreid betalen met je betaalkaart
Financieel Overzicht
Financieel Overzicht
0

Gespreid betalen met je betaalkaart

0

De laatste tijd is af en toe in het nieuws dat je op de ANWB creditcards gespreid betalen aan kan zetten. ICS de Nederlandse uitgever van creditcards heeft besloten om de gespreid betalen faciliteit standaard uit te zetten, omdat veel mensen hierdoor in de financiƫle problemen terecht zijn gekomen. Gebleken is dat zij hun creditcardrekening niet op tijd konden voldoen. Waarschijnlijk weet je dat door het gebruik van een creditcard je uitgaven ongemerkt hard kunnen gaan. Dit komt omdat je je betalingen op krediet doet. Met andere woorden: je betaalt achteraf. Het kan zo zijn : dat je op het moment van een aankoop het geld niet beschkbaar hebt. Je leent geld, wat ik je afraad.

ANWB blokkeert je creditcard als je niet op tijd betaalt

Zoals gezegd staat de gespreid betalen modus standaard uit. Dit heeft als nadeel dat je creditcard geblokkeerd wordt als je niet op tijd betaalt. Bepaalde afschrijvingen kunnen dus niet plaatsvinden, wat erg vervelend kan zijn. Je zal begrijpen dat je op deze manier achter kan lopen met je betalingen.
Als je altijd op tijd je rekeningen betaalt, dan is er helemaal niks aan de hand. Ik neem aan dat je jezelf goed genoeg kent of de ANWB creditcard met prepaid mogelijkheden wat voor jou is of dat je liever kiest voor een debitcard waarbij je eerst geld op de kaart moet storten voordat je er een betaling mee kan verrichten.
Misschien wil je nu meer weten over de debitcard die je van tevoren op moet laden en waarbij je dus geen geld leent en alleen maar geld uit kan geven wat je werkelijk bezit. Ik zal het je zeggen.

De debitcard is de creditcard zonder zorgen

Omdat je met een debitcard geen geld uit kan geven wat je niet hebt, doe je de uitgaven zeer zorgvuldig. Bovendien kan je hetgeen je met een debitcard doet ook met een creditcard doen. Je kan de debitcard gebruiken alsof het een creditcard is.
De beste debitcards kan je vergelijken door hier te klikken.

Reacties
Categorieƫn