Is de debitcard een goede aanvulling op je betaalmogelijkheden?

Is de debitcard een goede aanvulling op je betaalmogelijkheden?

Om antwoord te kunnen geven of de debitcard een goede aanvulling op jouw betaalmogelijkheden is, zou ik moeten weten over welke betaalmogelijkheden je beschikt. Het heeft alles te maken met de manier waarop jij je betalingen verricht. Zo kan het zijn dat je je betalingen verricht met een bankpas van Meastro of misschien gebruik je een creditcard. Of misschien heb je het niet zo op computers en werk je nog met overschrjvingsformulieren van je bank.

Er zijn verschillende debitcards

Er zijn debitcards met zeer uiteenlopende mogelijkheden. Zo zijn er debitcards met beperkte opwaardeermogelijkheden, zoals bijvoorbeeld die van de Skrill kaart.
Gelukkig is er ook een debitcard waarmee je werkelijk onbeperkte mogelijkheden hebt. Dit is de Viabuy debitcard. Je zou deze debitcard kunnen gebruiken als een aanvulling op de betaalmogelijkheden waar je al gebruikt van maakt.

Je huidige betaalmogelijkheden

Ik kan me voorstellen dat je de Maestro pinpas gebruikt als huidige betaalmogelijkheid. Je krijgt hem gratis bij je bankrekening.
Gezegd moet worden dat de Maestro pinpas beperkt gebruikt kan worden in landen buiten Nederland. Bovendien ben je beperkt met het uitgeven van geld via de Maestro bankpas tot het krediet wat je door de bank is verstrekt. In veel gevallen leen je geld omdat je rood mag staan bij je bank, wat de meeste banken prima vinden, gezien de hoge rente die zij aan jou in rekening brengen.
Een van de grote voordelen van een debitcard is dat je alleen maar geld uit kan geven wat je echt bezit. Dit komt doordat je eerst geld op je debitcard moet storten, pas daarna kan je het uitgeven.
Bovendien kan je met de Maestro bankpas geen rekeningen betalen. Wat met de Viabuy debitcard wel mogelijk is.
Ook contant opwaarderen kan niet met de Maestro pinpas. Dit is wel mogelijk met de Viabuy debitcard, onder andere bij het Grenswisselkantoor en bij Western Union.

Is de Viabuy debitcard een aanvulling of een vervanger van je huidige betaalmiddelen?

De Viabuy debitcard is het ideale betaalmiddel voor al je geldzaken, en dus zeker een aanvulling van je huidige betaalmiddelen.
Dit komt doordat je van tevoren geld stort op je debitcard voordat je het uit kan geven.
Hierdoor plan je je uitgaves zeer zorgvuldig en zal je niet snel in de schulden terecht komen. Hetgeen bij een creditcard wel het geval is. Bij een creditcard leen je namelijk geld en doordat het uitgeven van geld met je creditcard al snel een automatisme wordt, zal je snel het overxicht in je geldzaken verliezen. Dit is direct een enorm groot nadeel van de creditcard. Gelukkig kan je de debitcard gebruiken alsof het een creditcard is. Zo geniet je van de voordelen en niet van de nadelen.
En ook in het geval dat je een bankpas als betaalmiddel gebruikt zal pinnen al snel een automatisme worden ook met het gevolg dat je al snel het overzicht in je geldzaken zal verliezen.
Pinnen kan je ook met een debitcard doen met het grote voordeel dat je bewuster gaat pinnen. Je moet eerst geld op de debitcard storten. Dit kan je doen via je persoonlijk IBAN bankrekeningnummer welke je van Viabuy gratis bij je debitcard ontvangt. Ook het contant storten van geld is mogelijk op je debitcard.
Meer mogelijkheden ontdek je in onderstaande video.

Reactie plaatsen