debitcard
Financieel Overzicht
Financieel Overzicht
0

Hoe voorkom je dat je in de schuldsanering belandt?

0

Om te voorkomen dat je in de schuldsanering terecht komt moet je weten hoe je je hele leven lang uit de schulden blijft. Het is de kunst om een goed evenwicht te vinden tussen je inkomsten en je uitgaven, en als je dat eenmaal hebt gevonden, dan moet je zien om die balans te behouden. Met andere woorden je moet zorgen dat je inkomsten en uitgaven in evenwicht blijven.

Is het makkelijk?

Voor de een is het behouden van een goed overzicht in je geldzaken makkelijk en voor de ander zal het niet meevallen. Hoe komt dat dan? vraag je je misschien af? Nou ja,  de een is goed in timmeren of handig om het interieur goed te verzorgen en de ander vindt boekhouden, dus ook het overzichtelijk neerzetten van financiële cijfers heel erg leuk om te doen. Naar mijn bescheiden mening is wat je leuk vindt, dat je daar dan ook goed in bent. Zo zijn financiële dingen iets wat ik helemaal geweldig vindt, daarom ben ik in 2012 gestart met de debitcard omdat ik iedereen wil helpen met geldzaken, juist diegene die dat nou juist heel erg ingewikkeld vinden.
Waarom dan de debitcard? Vraag je je misschien af. Nou met de debitcard, voorkom je dat je in de schulden, dus in de schuldsanering terecht gaat komen en geloof me dat wil je echt niet. Je komt dan onder bewind van een bewindvoerder te staan, dat is iemand van de rechtbank. Je krijgt dan te maken met dat een ander bepaalt hoe jij met je geld om moet gaan. Je krijgt dan leefgeld, en dat is heel erg weinig, bijvoorbeeld vijftig euro per week. Daar moet je dan van eten en kleding van kopen voor jou en eventueel voor je gezin. En dat drie jaar lang, dat is echt niet leuk. Beter kan je dit voorkomen door een debitcard in te zetten voor je betalingen. 

Hoe heeft het zo mis kunnen gaan?

Ik schreef in een andere blog dat niet iedereen goed is in administratie. Dat kan een oorzaak zijn,  maar een andere oorzaak is,  dat er een creditcard wordt gebruikt. Met een creditcard leen je namelijk geld en dat is een enorme grote valkuil waardoor je terecht kan komen in enorm veel financiële ellende. Zoals ik al schreef in een andere blog, je leent geld en bij elke uitgave die je doet wordt je schuld alsmaar groter. En het kan dan weleens super ingewikkeld worden om uit de schulden te blijven. Dus gebruik alsjeblieft de debitcard. Dit omdat je bij een debitcard geen geld leent, maar vooraf geld op de kaart stort, waardoor je nooit en te nimmer in de schulden, en dus ook niet in de schuldsanering terecht kan komen. Bovendien ga je door een debitcard te gebruiken bewuster om met je geld en blijf je preventief uit de schulden.

Reacties
Categorieën