debitcardkopen
Financieel Overzicht
Financieel Overzicht
0

Hoe je in de problemen kan komen met een creditcard

0

Met een creditcard kan je behoorlijk in de financiële problemen terecht komen, dit komt omdat een creditcard een geldlening is. Bij elke uitgave die je met een creditcard doet bouw je schuld op. En het gaat heel makkelijk, omdat op het moment dat je een uitgave met een creditcard doet, je niet na hoeft te denken of je wel voldoende geld ter beschikking hebt. Het gaat erom dat je aan het eind van de maand je creditcardrekening kan betalen, zonder dat je rood komt te staan bij je bank. Eigenlijk zou je na moeten gaan denken op het moment dat je met een creditcard gaat afrekenen. In de praktijk werkt dat niet zo. Daarom is een creditcard een erg gevaarlijk betaalmiddel. Voor je het weet kan je aan al je andere financiële verplichtingen niet voldoen. En als je daar eenmaal mee achterloopt dan is het heel erg moeilijk om die financiële achterstand weer in te lopen. Een goed overzichht in je geldzaken is van groot belang om financieel gezond te worden, maar ook om financieel gezond te blijven.

Overzicht in je geldzaken

Om een goed overzicht in je geldzaken te verkrijgen, en zeker om dat overzicht te behouden, wat voor heel veel mensen niet meevalt, omdat "We niet allemaal goed zijn in administratie"  Uiteraard heeft iedereen iets waar hij/zij goed in is.  Als je niet goed bent in financiële dingen dan heb je tools, zeg maar goed gereedschap heel hard nodig, om het jezelf zo makkelijk, maar vooral ook zo overzichtelijk mogelijk te maken. Een timmerman kan ook niet zonder een goed stuk gereedschap en jij als financiële leek, stel dat je dat bent, hebt hulp nodig in de vorm van een slimme betaalkaart. Zo'n slimme betaalkaart is een debitcard.
Maar vergis je niet, ook mensen die hoog opgeleid zijn slaan de plank nogal eens mis. Het zit namelijk zo: als je een hoog inkomen hebt dan ga je daarnaar leven en op een gegeven moment kom je op een punt dat je denkt van "ach ik heb toch ruim voldoende geld beschikbaar" . En daar gaat het mis. Je denkt dan: ik heb toch geen debitcard nodig. Maar als je het begin van deze blog goed tot je door hebt laten dringen dan weet je dat een creditcard een financiële valkuil is waar ieder mens in terecht kan komen en er weer uitkrabbelen lukt meestal niet. Daarom is er gelukkig "de schuldsanering" . Maar het is niet leuk om daarin terecht te komnen. Daarom kan je maar beter voor een debitcard gaan.

Reacties
Categorieën