Heeft de digitale storing van de politie te maken met Petya?

Heeft de digitale storing van de politie te maken met Petya?

Helaas komen er steeds meer storingen in onze computersystemen voor. Niet alleen in de privé sfeer maar ook tijdens je werk, zoals bij de politie, kan je er last van hebben.

Zijn jouw persoonlijke gegevens nog wel veilig?

Het kan zijn dat je een keer met de politie in aanraking bent gekomen. Je kan je afvragen of jouw persoonlijke gegevens die in de politieregisters bewaard zijn gebleven nog wel veilig zijn of dat de kans bestaat dat de volgende cyberaanval daarop is gericht. Nog vervelender kan het worden als niet alleen je persoonlijk gegevens, maar ook je financiën gevaar lopen.

Wat is het ergste wat je kan overkomen?

Je kan je afvragen wat het ergste is wat je zou kunnen overkomen, maar vooral hoe kan je dat voorkomen?
Vroeger waren er geen computers en waren we veel minder afhankelijk van stroom e.d.
Vandaag de dag kunnen we geen moment zonder computer of smartphone. Als de stroom uitvalt of als er een storing in een gsm mast is dan worden we bij wijze van spreken al nerveus.
Heb je wel eens nagedacht of je al je zaakjes voldoende hebt beveiligt?

Beveiliging, je kan er zelf ook wat aan doen

Wij Nederlanders mopperen graag, maar hebben we zelf wel voldoende onze zaakjes beveiligt?
Ik zie nu rondom de tweede grote cyberaanval dat heel veel mensen de belangrijke update ter voorkoming van cyberaanvallen nog niet eens geïnstalleerd heeft.

Ook hoe je bankiert is belangrijk

Het kan niet anders dan dat je op deze financiële website geconfronteerd wordt met je financiën. Heb jij er alles aan gedaan om te voorkomen dat je financiële gegevens gehackt worden en dat je dus geen last meer kan hebben van gijzelsoftware?

Gebruik jij de beste online bank?

Ik wil je er op wijzen dat je er verstandig aan doet om je financiën heel goed op orde te hebben. Hier hoort een verantwoord betaalmiddel bij.
De Viabuy debitcard en de N26 debitcards zijn van die verantwoorde betaalmiddellen met de mogelijkheid om een bijbehorende online bankrekening eraan te koppelen. Bij N26 werkt het precies andersom. Eerst open je binnen 8 miunuten een gratis IBAN-bankrekening, waarna vervolgens jouw persoonlijke debitcard direct aan je wordt verzonden.

Reactie plaatsen