De deurwaarder en je debitcard

Recentelijk was in het nieuws dat er niet zo snel beslag op al je schulden zal worden gelegd door de deurwaarder. Maar hoe zit het met het saldo van je debitcard? Om dat goed aan je uit te kunnen leggen zal ik eerst dieper ingaan op de schuldenproblematiek en uitleggen hoe je schulden had kunnen voorkomen.

Hoe kan je schulden voorkomen?

Het voorkomen van schulden kan vrij complex zijn. Zeker als je niet goed bent in het voeren van een goede adminstratie.
Het is zaak om je inkomsten en uitgaven goed onder controle te houden. Je moet altijd zorgen dat je wat geld overhoudt en dat geld reserveer je voor onvoorziene omstandigheden op een debitcard.
Dit is een gouden regel om schulden te voorkomen. De hoogte van je inkomen doet er niet toe, probeer altijd geld over te houden. Als je werkeloos wordt of in een scheiding terecht komt zal je dat gereserveerde geld hard nodig hebben.

Toch in de schulden?

Als je bovenstaande tip niet wist, dan zit je misschien nu al in de schulden. Gelukkig wordt er tegenwoordig niet zo snel beslag gelegd op je hele bankrekening. Ook bij loonbeslag zal de deurwaarder niet het gehele loon in beslag nemen, maar slechts een deel ervan. Het vervelende hiervan is, dat jij er zelf geen zeggenschap over hebt.
Met je debitcard is dat wel anders, daar zal de deurwaarder niet snel mee vandoor gaan. Dus als je bijvoorbeeld een loonbeslag aan ziet komen, boek dan even snel wat geld over via Ideal of via de IBAN code van je bankrekening naar je debitcard.

Waar je nog meer rekening mee moet houden

Ook kan het zo zijn dat een deurwaarder beslag legt op terug te vorderen belastingen, maar ook je zorgtoeslag kan geblokkeerd worden. En heb je een uitkering? dan kan daar ook voor een deel beslag op worden gelegd.
In een slechte financiële situatie doe je er verstandig aan om ook de te ontvangen zorgtoeslagen en de terug te vorderen belastingen te reserveren op je debitard.
Nu is het de nog de vraag welke debitcard je wil.

Welke debitcard?

Wil je een debitcard met uitgebreide oplaadmogelijkheden en oplaadmethodes? Dan raad ik je de Viabuy debitcard aan. Deze debitcard beschikt over een IBAN bankrekening. Deze IBAN bankrekening ontvang je gelijk met je Viabuy debitcard en zo kan je heel snel gratis geld overboeken naar je debitcard. Die IBAN bankrekening is persoonlijk en dus gekoppeld aan je debitcard. Elke geldstorting die je naar die bankrekening doet staat direct op je debitcard.
Dit betekent dus dat een deurwaarder geen beslag kan doen op die bankrekening, omdat alle geldtransacties direct op je debitcard plaatsvinden. Het is dus geen reguliere bankrekening die je bij de Viabuy debitcard ontvangt, zoals je die bijvoorbeeld bij de RABO bank hebt. Maar je hebt met de Viabuy rekening wel dezelfde mogelijkheden qua storten, opnemen en het instellen van automatische incasso’s als bij je eigen RABO Bank. Het kan dus kostenbesparend voor je werken.

Andere debitcards

Ik wil hier nog even de N26 debitcards onder de aandacht brengen. De N26 debitcards beschikken over uiteenlopende mogelijkheden. Klik Hier om de N26 debitcards te vergelijken>>>

R. Sanders
Door

R. Sanders

op 25 Sep 2021

Beste, Is het absoluut zeker dat een deurwaarder geen beslag kan leggen op het saldo dat op een debitcard staat ?

Jos van Tongeren
Door

Jos van Tongeren

op 25 Sep 2021

Beste R. Sanders, Ik schreef in dit artikel dat de deurwaarder eerst naar andere zaken zal kijken, en dat je debitcard niet snel in beeld komt bij een deurwaarder, daar op die kaart over het algemeen een gering bedrag op staat, zou ik me daar niet zo'n zorgen om maken. Uiteraard is een en andere afhankelijk van je persoonlijke situatie. Als je mij meer informatie geeft dan kan ik je wellicht verder helpen.

Wendy
Door

Wendy

op 04 Jun 2019

Beste, Welke veranderingen komen hierin met de verhuis naar Luxemburg. Graag will ik U ook prive enkele vragen over deze kaart stellen.

Jos
Door

Jos

op 04 Jun 2019

Beste Wendy, De algemene voorwaarden, waar je voor hebt getekend, blijven van toepassing. Ik verwacht dat er voor jou weinig zal veranderen. Verdere vragen kan je hier stellen, omdat dat voor andere bezoekers ook leerzaam kan zijn.

Reactie plaatsen