Creditcard geblokkeerd? Kies voor de debitcard!
creditcard
creditcard
0

Creditcard geblokkeerd? Kies voor de debitcard!

0

Eindelijk dringt het ook bij creditcardmaatschappijen door: mensen komen steeds dieperin de schulden als ze boete op boete moeten betalen.
Dit bericht was te lezen via diverse nieuwssites, onder andere hier.
Vanaf 1 November wordt de creditcard van wanbetalers geblokkeerd, in plaats van meerdere geldboetes te berekenen over het uitstaande bedrag. Dit geldt in eerste instantie voor kaarten van ICS (deze beheert Mastercards en Visa-creditcards voor ABN, ANWB, Volksbank en De Bijenkorf).
Uiteraard is dit een bescherming tegen oplopende betalingsachterstanden van de creditcardhouder.

Voorkom geldproblemen

Het is natuurlijk niet handig, als je iets gekocht hebt waarvoor je het geld niet blijkt te hebben. Als je het geld voor de afbetaling van je schuld ook niet hebt, kun je de boete over dat bedrag natuurlijk ook niet betalen. Het geldprobleem wordt hierdoor alleen maar groter.
Dit oplopende probleem wordt dus een halt toegeroepen, doordat de creditcardmaatschappij de kaart gaat blokkeren bij wanbetalers.
Je kunt deze problemen beter voorkomen, door goed op te letten of je voldoende geld hebt om iets aan te schaffen. Je kunt onverwachtse tegenvallers hebben, die prioriteit hebben om opgelost te worden. Als je iets koopt met uitgestelde betaling, moet je er wel zeker van zijn dat je dit kunt terugbetalen (plus de rente die dit kost).
Om dit soort problemen te voorkomen kiezen veel mensen liever voor een debitcard. Deze kaart kan je gebruiken alsof het een creditcard is, maar dan zonder geldlening. Je stort eerst geld op de kaart (dit kan op verschillende manieren, afhankelijk van welke kaart je hebt) voordat je de kaart kan gebruiken.

De debitcard kan een creditcard vervangen

Als je een creditcard nodig hebt, en je creditcard is geblokkeerd, biedt de debitcard uitkomst.
Een debitcard is door iedereen ,die 18 jaar of ouder is, aan te vragen. Er wordt geen BKR-check gedaan, omdat je geen lening aangaat. Je kan niet in de schulden komen door het gebruik van een debitcard, omdat het een prepaid-creditcard is.
De debitcard kan gebruikt worden voor het reserveren van hotels, vliegreizen, online aankopen doen en afrekenen in winkels die creditcards accepteren (zoals bijvoorbeeld de HEMA, Lidl, C&A).
Er wordt weleens beweerd dat je met een debitcard geen auto kunt huren. Dit is niet waar, alleen moet je wel vooraf informeren of het mogelijk is. Niet alle verhuurbedrijven accepteren een debitcard. Sommige bedrijven vragen een extra geldbedrag op de kaart te zetten als borg (dit wordt tijdelijk geblokkeerd, dus zorg voor voldoende saldo). Via Hertz autoverhuur is het in ieder geval mogelijk.
Wat is de reden dat je voor een debitcard kiest? Noodgedwongen omdat je creditcard geblokkeerd is, of als bewuste keuze om verantwoord met je geld om te gaan. Beide redenen zijn aanleiding voor de aanschaf van een creditcard zonder zorgen: de debitcard!

Reacties
Categorie├źn