Veilig Betalen
Veilig Betalen
0

Contant geld op minder plaatsen beschikbaar?

0

Contant geld is nog steeds een veel gebruikt betaalmiddel. Hoewel het voor consumenten wel lastiger wordt om snel geld te pinnen. De grote reguliere banken en geldservice Nederland werken aan een plan om op minder locaties geldautomaten in de muur te plaatsen dan nu het geval is. Dit betekent dat je verder moet reizen om over contant geld te beschikken. Deze beslissing is genomen omdat het aantal ramkraken op geldautomaten steeds vaker voorkomt. Ook wordt het opnemen van contant geld steeds minder veilig. De kans dat je een klap op je hoofd krijgt, en dat je het net gepinde geld kwijt bent wordt steeds groter. Je moet goed om je heen kijken of de omgeving veilig is.
Om contant geld te kunnen pinnen, heb je een bankpasje nodig. De kans dat die gestolen wordt is ook altijd aanwezig. Bovendien kan je niet makkelijk iemand anders geld laten pinnen, omdat je dan je pincode moet meegeven (dus je bankgegevens zijn zichtbaar).
Er is een oplossing: De debitcard is het veiligste betaalmiddel!

Pinnen met je debitcard

Soms heb je gewoon contant geld nodig. Ook al moet je wat verder lopen voordat er weer een geldautomaat staat. Uiteraard kan je geld pinnen met je debitcard. Het voordeel van een debitcard is, dat ie niet gekoppeld is aan je bankgegevens. Je kan dus veilig iemand anders geld laten opnemen met je kaart. Je zorgt dat er geld op de kaart staat door middel van een online overboeking, en alleen dat bedrag kan maximaal opgenomen worden. Dus al neemt iemand anders je kaart mee, ze kunnen niet bij je bankgegevens en ze kunnen niet meer geld opnemen dan jij erop hebt gezet.
Het is nog veiliger als je geen contant geld gebruikt. Je kunt je debitcard gebruiken alsof het een creditcard is, mits er voldoende saldo op de kaart staat. Je kunt in fysieke winkels afrekenen, maar natuurlijk ook online. Bovendien zijn al je aankopen die je met de debitcard doet verzekerd zijn tegen verlies,schade incompleetheid en diefstal.

Meer voordelen van de debitcard

Zoals je wel zal weten is de debitcard een bijzonder veilig betaalmiddel. Je stort eerst geld op de kaart waardoor je geen geld kan uitgeven dat je niet hebt (zoals wel kan met het krediet op je bankpas of bij een creditcard). Hierdoor kan je niet rood komen te staan, en zal je niet in de geldzorgen terecht kunnen komen.
Met een debitcard kan je hetzelfde doen als met een creditcard. Je kunt een debitcard gebruiken om al je internetaankopen mee te doen. Ook kun je er contracten mee afsluiten, zoals bijvoorbeeld een Netflix contract. Zo kan je ongestoord de leukste en de spannendste films en series thuis kijken.

Waarom geen creditcard?

Een creditcard kan je in de problemen brengen. Je kan namelijk geld uitgeven met een creditcard dat je niet hebt. Je leent geld als je een creditcard gebruikt, want je krijgt pas achteraf een rekening van de creditcardmaatschappij. Als je niet voldoende geld hebt om de rekening te betalen, wordt het openstaande bedrag omgezet in een lening (met een hoge rente er bovenop). Bovendien heb je geen goed inzicht in je financi├źn als je te makkelijk je creditcard gebruikt. Er kunnen tussendoor nog andere dingen betaald moeten worden. Schuif je dan je rekeningen voor je uit?

Daarom doe je er verstandig aan om in plaats van een creditcard een debitcard in gebruik te nemen. Omdat je bij een debitcard geen geld leent, weet je precies waar je aan toe bent. Dankzij een handige app of een online account, kan je elk moment zien hoeveel geld je nog op je kaart hebt staan.
Wel de voordelen, maar niet de nadelen van de creditcard: Dat is de debitcard!
Bestel daarom nu direct een debitcard>>>

Reacties
Categorie├źn