Bespaar geld met Too Good To Go
Besparen
Besparen
0

Bespaar geld met Too Good To Go

0

Op alle mogelijke manieren probeer ik minder geld uit te geven. Het maakt niet uit om welke reden je geld wil besparen, het is altijd leuk om te merken dat het kan.
Er zijn mensen die meer geld over willen houden, maar er zijn ook mensen die geld tekort komen. Het kan ook een soort sport worden, om te kijken of je met steeds minder geld toe kan. Je kan bijvoorbeeld het uitgespaarde geld apart zetten, om later iets leuks van te doen.

Tegen verspilling

Je kan geld besparen door bewuster om te gaan met je uitgaves. Als je meer koopt dan je gebruikt, geef je geld teveel uit. Er zijn mensen die bijvoorbeeld teveel eten koken, en wat overblijft weggooien. Je kan ook het eten dat je overhoudt verwerken in eten voor de volgende dag, bijvoorbeeld in soep of in maaltijdsalade. Een andere manier om eten niet weg te hoeven gooien is het overgebleven eten invriezen. Als je weleens Chinees eten bestelt, kun je de bakjes bewaren voor etensrestjes. Zo ga je verspilling van eten tegen.
Ook winkeliers doen hun best om verspilling van eten tegen te gaan. Vroeger werden levensmiddelen die ‘over de datum’ waren, weggegooid. Dat is natuurlijk zonde, want meestal is het product nog goed te gebruiken. Ook groente en fruit dat er net iets minder fris uitzag werd weggegooid. Wat een verspilling! Tegenwoordig zie je kortingstickers op dat soort producten, en kun je het op de laatste verkoopdatum goedkoop meenemen. Uiteraard kan je dat meteen gebruiken, maar invriezen kan ook nog (brood of vlees bijvoorbeeld).

Too Good To Go

Het wordt nog leuker: Steeds meer winkelketens sluiten zich aan bij Too Good To Go. Als je de app download, kan je zien welke winkel bij jou in de buurt is aangesloten. Er wordt een pakket met producten samengesteld, die niet verkocht zijn met de kortingsticker. Het pakket wordt voor 4 of 5 Euro aangeboden, en heeft een waarde van ongeveer 15 Euro. Je kan op de app kijken of er een pakket in je buurt beschikbaar is, klikt hem aan en rekent af. In de winkel laat je je mobiel zien, met het bewijs dat het pakket door jou betaald is. Daarna swipe je op je mobiel (in de coronatijd zelf, voorheen door de caissière), als teken dat het pakket afgehaald is. Wat een besparing is dat! Het vlees en brood kan ingevroren worden, de groente kan direct gebruikt worden (eventueel lelijke plekjes wegsnijden) of je vriest het ook in.

Betalen met voordeel

Apps kun je downloaden, sommige gratis en sommige tegen betaling. Er zijn gratis apps, waarbij je later toch kosten krijgt. Bij spelletjes is dat met extra leuke figuurtjes, of andere levels waar je als gratis gebruiker niet bij komt. Het kan ook zijn dat je gek wordt van de reclames tussendoor. Tegen betaling kan je de app zonder reclame gebruiken.
De TooGoodToGo-app is gratis, maar de pakketten betaal je wel binnen de app. Je krijgt later via de mail een bevestiging van je bestelling, en na het afhalen krijg je een factuur in je mail waarop je ziet dat het geld naar de betreffende winkel is gestort.
Afrekenen binnen een app gebeurt meestal met een creditcard. Aangezien niet iedereen een creditcard heeft, is het heel fijn dat je een debitcard kan gebruiken alsof je een creditcard in handen hebt. Waar je binnen elke willekeurige App af kan rekenen met een creditcard kan dit ook met een debitcard. Je gaat eerst naar de betaalmethode “Mastercard Creditcard” en vult daar het 16-cijferige debitcardnummmer in gevolgd door de csv code en eventueel de vervaldatum van de kaart.

Meer informatie over de debitcard

Een debitcard is door iedereen aan te vragen, het maakt daarbij niet uit of je een negatieve BKR-notering hebt. Je gaat geen geldlening aan. dit komt doordat je op een debitcard eerst je eigen geld moet storten, voordat je er werkelijk mee af kan rekenen. Zo geef je dus nooit meer uit dan dat je hebt.

Debitcards met speciale akties

Naast de voordelen die een debitcard biedt ten opzichte van een creditcard, zijn er ook debitcards waarbij een veelheid van bedrijven zijn aangesloten. Bij deze bedrijven (ook op internet) heb je recht op hele hoge kortingen
Wil je daar gebruik van maken? Kies dan voor een debitcard van Openbank.

Reacties
Categorieën