Financieel Overzicht
Financieel Overzicht
0

Aankomende Zaterdag staat de Jackpot op 7,8 miljoen

0

Zo’n tekst dat je 7,8 miljoen kan winnen is er één waarvan je denkt dat wil ik ook wel winnen. Ik weet niet hoe vaak jij al loten hebt gekocht en of je er werkelijk wijzer van bent geworden. Dit zijn kleine uitgaven die tot je vaste lasten kunnen behoren als je er bijvoorbeeld maandelijks geld aan uitgeeft. Veel mensen realiseren zich niet dat een aantal kleine uitgaven bij elkaar opgeteld een aardig bedrag voor kunnen stellen. Het is altijd goed om al je uitgaven in overzichtelijke vorm te noteren. Je kan hierbij denken aan een spreadsheet of simpel een ouderwets schrift. Welke methode je gebruikt maakt niet zoveel uit, als je maar consequent al je inkomsten en uitgaven erin noteert.
En let op: als je met de computer werkt, zorg dan altijd voor een goede backup.

Pingedrag

Wij Nederlanders pinnen graag in fysieke winkels. We vinden het makkelijker dan dat we af en toe geld uit de muur moeten halen. Maar een groot nadeel van pinnen is dat je snel het financiële overzicht kwijt raakt. Al die kleine bedragen die we pinnen bij de drogist en in de supermarkt, vergeten we vaak te noteren. Maar over een maand gezien kunnen die kleine bedragen aardig oplopen, zonder dat je het in de gaten hebt.
Lees snel verder met betrekking tot andere betaalmiddelen, welke wellicht beter voor je portemonnee kunnen zijn.

Is een creditcard een beter betaalmiddel?

De creditcard is een bekend betaalmiddel. Dit is een betaalkaart waarmee je overal af kan rekenen. Een groot nadeel van de creditcard is dat je geld leent, en dat je zonder erg regelmatig geld uit kan geven, omdat je toch krediet hebt. Vergeet niet dat je schuld zo aardig op kan lopen en dat je niet weet of je aan het eind van de maand geld genoeg hebt om al je schulden en je vaste lasten tijdig te voldoen.
Daarom zal je moeten gaan voor een beter betaalmiddel. Dit is de debitcard.

Een goed alternatief voor de creditcard

Een goed alternatief voor een creditcard is de debitcard. Dit is een vooraf oplaadbare creditcard. Een betaalkaart waarbij je geen geld leent. Je stort eerst geld op de kaart en kan er dan pas een uitgave mee doen. Met de debitcard kan je alleen maar geld uitgeven wat je werkelijk bezit. Je kan dus nooit rood komen te staan en kan nooit en te nimmer in de schulden terecht komen.
Met een debitcard ga je erg bewust met je geld om. Reden genoeg om een debitcard te bestellen>>>

Reacties
Categorieën