Wat is een wanbetaler?

Vandaag is in het nieuws dat er bij flink wat Nederlanders sprake is van wanbetaling, vooral met betrekking tot de basisverzekering. Als Nederlander moet je namelijk een basis-zorgverzekering hebben en ook de premie daarvan moet je op tijd betalen. Als je gedurende 6 maanden de premie niet hebt voldaan dan is er sprake van wanbetaling.

Geldt dat alleen voor de zorgverzekering?

Je kan ervan uitgaan dat het niet alleen de zorgverzekering betreft, zo geldt het ook voor je energierekening. Je kan je afvragen, hoe het zover heeft kunnen komen dat je de rekening van je basisverzekering niet op tijd hebt betaald, gedurende meerdere maanden. Misschien weet je niet dat je een basis verzekering moet hebben of ben je analfabeet en kan je de rekening niet lezen.

Jouw persoonlijke situatie

Je persoonlijke situatie heeft er mee te maken. Welke kosten heb je gemaakt? Denk aan vakantie, aankoop van een fiets of auto of de kosten voor je schoolgaande kinderen. Ook is van belang of je een en ander goed hebt geregistreerd. Met andere woorden heb je 100% controle over je geld?

Financieel overzicht

Of je goed financieel overzicht hebt heeft te maken met of je voldoende kennis hebt van administratie, maar ook of je goed in je vel zit kan er een rol bij spelen. Ben je bijvoorbeeld niet goed in administratie of heb je vaak last van spanningen, dan kan de debitcard een goed hulpmiddel voor je zijn.

Wanbetaling en de debitcard

Ook al ben je een wanbetaler je komt altijd in aanmerking voor de debitcard. Een debitcard is een vooraf oplaadbare creditcard. Dit betekent dat je eerst geld op de kaart moet storten voordat je er een betaling mee kan verrichten. Zo heb heb je met een debitcard een creditcard in handen, waarbij je geen geld leent. Je beschikt over de voordelen van een creditcard, maar niet over de nadelen. Op deze manier hou je goed overzicht over je geldzaken.
Vraag daarom direct de debitcard aan.

Reactie plaatsen