Wat doe je als er onverwachts een rekening van €1.400 in je brievenbus valt?
Debitcard
Debitcard
0

Wat doe je als er onverwachts een rekening van €1.400 in je brievenbus valt?

0

Recentelijk was weer in het nieuws dat een vader van een minderjarige zoon onverwachts een rekening van €1.400,- moest betalen. Het minderjarige kind in kwestie kocht tijdens het spelen van een computerspel een en ander bij, zonder dat het jongetje wist dat het zijn vader geld kostte.
Bij aanschaf van het spel had de vader zijn creditcardgegevens ingevoerd, maar spelfabrikanten zoals Sony bewaart deze gegevens in het persoonlijke account. Dit account moet aangemaakt worden voordat er een spel mee kan worden gespeeld. Als je een creditcard hiervoor gebruikt, kan het je dus duur komen te staan. Een hele mooie oplossing is een debitcard, bijvoorbeeld die van Viabuy. De Viabuy debitcards kennen de mogelijkheid om aan het hoofddebitcardaccount van een van de ouders een kinderdebitcard te koppelen. Zo kan je als ouder precies zien wat je kind doet met zijn debitcard.
Op deze manier leren kinderen al op jonge leeftijd om vertrouwd te raken met de digitale betaalmiddelen van tegenwoordig.

Meer voordelen van de debitcard

Omdat je op een debitcard van tevoren geld stort, wat overigens bij een creditcard niet het geval is, leen je geen geld en door de debitcard te gebruiken voor al je betalingen zal je ook niet in de schulden terecht komen. De debitcard is een doeltreffend betaalmiddel dat door steeds meer mensen wordt gebruikt. Het is een uitstekende vervanger voor creditcard en bankpas.

Enkele mogelijkheden van de debitcard

Met een debitcard kan je afrekenen bij hotels en restaurants, maar ook onderweg als je benzine tankt. Uiteraard kan je in elke webshop af rekenen met de debitcard. Zo kan je ook in vrijwel elke fysieke winkel of supermarkt de debitcard gebruiken om er mee af te rekenen.
Voor meer informatie ga je naar de Viabuy blog.

Reacties
Categorieën