Wanneer kan je niet zonder een creditcard?
Debitcard
Debitcard
0

Wanneer kan je niet zonder een creditcard?

0

Er zijn veel situaties denkbaar wanneer je niet zonder een creditcard kan. Voor het boeken van een vliegreis of voor het doen van aankopen op internet. Of als je op vakantie bent en een auto wil huren is een creditcard vereist. Waar jij een creditcard voor wil gebruiken hangt uiteraard af van je persoonlijke situatie en interesses.

Je financiën 100% onder controle?

Je kan je afvragen of je met een creditcard je financiën 100% onder controle kan houden. Een van de nadelen die er aan een creditcard kleeft is namelijk dat je geld leent en dat de afrekening van je creditcard achteraf komt. Het is van belang dat je weet hoeveel financiële speelruimte je elke maand hebt om aan de verplichtingen van de creditcardmaatschappij te kunnen voldoen. Het is zaak dat je al je uitgaven goed administreert en dat je geen enkele post vergeet.

BKR notering

In eerste instantie is er door het aanvragen van een creditcard een positieve BKR notering ontstaan. Door het niet tijdig kunnen betalen van bepaalde rekeningen kan het jou overkomen dat je BKR registratie wordt omgezet door het BKR in een negatieve registratie wat betekent dat je beperkt kan worden in je financiële vrijheid van handelen. Als je later een woning wil kopen of een consumptieve lening af wil sluiten dan kan dat weleens niet mogelijk zijn.

Creditcard zonder BKR notering

Gelukkig zijn er ook creditcards zonder negatieve BKR notering. Bovendien beschikken deze kaarten over de gunstige eigenschap dat er geen sprake is van een krediet. Je leent dus geen geld en het bureau krediet registratie kent je niet.

De debitcard, de creditcard zonder zorgen!

Er is een creditcard zonder zorgen, bekend als de debitcard. Met een debitcard heb je alleen de voordelen van een creditcard en niet de nadelen. Dit betekent concreet dat je praktisch overal af kan rekenen alsof je met een creditcard betaalt. Het is nou eenmaal zo dat je op steeds meer plekken alleen maar met een creditcard af kan rekenen, dus ook met de debitcard.

Welke debitcard?

Ik kan me voorstellen dat je niet weet welke debitcard het beste bij je past en welke debitcard goed is. Nu is elke debitcard goed om de doodeenvoudige reden dat je geen geld leent, maar eerst geld op je debitcard moet storten voordat je het uit kan geven. Deze constructie is ter bescherming van jezelf, je zal nooit failliet kunnen gaan als je consequent de debitcard gaat gebruiken.

Vergelijk de allerbeste debitcards

Om je wat bekender te laten worden in de wereld der debitcards leidt ik je naar de vergelijktabellen van de N26 Debitcard>>>

Reacties
Categorieën