Verkoop E-bikes groeit explosief, maar gelukkig kan je betalen met je debitcard
Debitcard
Debitcard
0

Verkoop E-bikes groeit explosief, maar gelukkig kan je betalen met je debitcard

0

Het moge duidelijk zijn dat steeds meer mensen een E-bike willen. Het is makkelijk om een stukje verder te fietsen dan je eigenlijk wil of kan. Het is nog maar de vraag of het ten goede komt aan je conditie en of je wel voldoende geld beschikbaar hebt om dit dure vervoermiddel aan te schaffen.
Heel belangrijk is of je de financiële administratie goed bijhoudt en of je afrekent met verantwoorde en veilige betaalmiddelen om niet in de financiële ellende terecht te komen.

Wat is een verantwoord en veilig betaalmiddel?

Als we kijken naar het verleden, dan zien we door de jaren heen dat een creditcard of Maestro bankpas voor enorm veel financiële problemen kan zorgen. Ik zal het je uitleggen. De creditcard is een betaalkaart waarmee je vrijwel overal af kan rekenen, maar deze kaart heeft het enorm grote nadeel dat je geld leent en dat je daardoor je geldzaken niet overziet en bovendien zijn er regelmatig creditcardacties met verleidingen in de vorm van een cashback die je ook via allerlei websites (dus zonder creditcard) binnen kan hengelen. Kortom teveel verleidingen waar wij als mensen vaak niet tegenop kunnen.

Is de Maestro bankpas een beter alternatief dan een creditcard?

Met een Maestro bankpas ben je gebonden aan een beperkt krediet, meestal maximaal €1.000,- Dit bedrag is stukken lager dan het krediet waarover je beschikt met een creditcard. Hier ligt het krediet in de regel tussen de €2.500,- en de €3.500,-
Hoe je het ook wendt of keert met beide betaalkaarten leen je geld en het risico van roodstand of dat je niet tijdig terug kan betalen is vrij groot.
Daarom adviseer ik je de debitcard. Met deze vooraf oplaadbare betaalkaart leen je geen geld, maar moet je eerst je eigen geld op de kaart storten. Met dit tegoed kan je vervolgens overal ter wereld een aankoop doen zonder dat je geld gevaar loopt.

Reacties
Categorieën