Vele situaties denkbaar waarbij je een  debitcard goed kan gebruiken

Vele situaties denkbaar waarbij je een debitcard goed kan gebruiken

Er zijn vele situaties denkbaar waarbij je een debitcard kan gebruiken als redmiddel voor je financiën als je in de sores zit omdat je partner ziek is of als je door ziekte niet meer voldoende geld hebt om rond te kunnen komen.

Onvoorziene omstandigheden

We hebben het er al vaker over gehad dat er een persoonlijke situatie is die je niet aan hebt zien komen. Je kan denken aan een echtscheiding of dat je een enorme inkomensterugval hebt omdat jij in een depressie terecht bent gekomen en je partner al een tijdje ziek is en het er niet naar uitziet dat hij/zij snel beter wordt.

Een hoge hypotheek?

Stel je voor je hebt een hoge hypotheek of woont in een duur huurhuis. Hoe moet je de eindjes aan elkaar knopen? Tot overmaat van ramp hebben je kinderen (die in de groei zijn) hard kleding en schoeisel nodig, Maar je hebt geen geld meer en het eind van de maand is nog niet in zicht.

Heb je zuinig geleefd?

Misschien heb je wel zuinig geleefd. Altijd goed je inkomsten en je uitgaves bewaakt en zie je het niet meer omdat je door allerlei zorgen niet meer helder kan denken. Maar ook kan het zo zijn dat je niet handig met je geld om bent gegaan in het verleden.

Niet slim met je geld omgesprongen?

Je had altijd royaal voldoende inkomsten en maakte je geen zorgen en hebt er simpelweg nooit aan gedacht dat het weleens minder goed zou kunnen gaan met je gezondheid, je relatie of om een totaal andere reden. Maar nu zit je met de gebakken peren en wil heel graag je inkomsten en uitgaven weer in balans krijgen. En aangezien je toch bepaalde zaken moet betalen zoals je hypotheek/huur, je energierekening en je ziektekosten kan je dat maar beter sturen met een debitcard die gekoppeld is aan een bankrekening en jou 100% controle biedt.

Reactie plaatsen