Veel mensen hebben een dreigend financieel probleem

Veel mensen hebben een dreigend financieel probleem

Omdat er momenteel een behoorljke dreiging is dat veel mensen minder inkomen gaan krijgen, of misschien al ontslagen zijn, lopen veel mensen tegen een dreigend financieel probleem aan. Vandaag is in het nieuws op RTL-Z dat veel ondernemers, waaronder een flink aantal ZZP’ers, dat zij geen financiële buffer hebben en dat de kans heel groot is dat ze zeer binnenkort niet meer aan hun betaalverplichtingen kunnen voldoen.
In eerdere blogs heb ik al vaker geschreven over dat een financiële buffer hebben erg belangrijk is om in tijden van crisis die financiële buffer aan te kunnen spreken en dat een debitcard je daarbij kan helpen.

Gebruik debitcard in onzekere tijden

Het is heel belangrijk om in tijden van een crisis een debitcard te gebruiken. Met een debitcard overzie je de uitgaves die je doet voor de volle 100%. Dit komt omdat je van tevoren eerst je eigen geld op de kaart moet storten, voordat je daadwerkelijk met de kaart af kan rekenen. En omdat je elk moment een actueel overzicht op je mobiel in beeld hebt weet je exact hoe je er financieel voor staat. Op deze manier kan je heel makkelijk een financiële buffer opbouwen voor in onzekere tijden, zoals het Coronatijdperk, waar we ons nu in bevinden.

Als er onverwachts wat stuk gaat

Als er onverwacht ietsstuk gaat zoals je wasmachine of je koelkast, dan moet je natuurlijk ook geld achter hebben gehouden om die te laten repareren of vervangen. Ook hiervoor is het belangrijk dat je elk moment van je leven 100% controle hebt over je uitaves en dat is met de debitcard zeker het geval.

Wat is een debitcard en wat kan je ermee?

Een debitcard is een vooraf oplaadbare creditcard waarbij geen BKR-controle plaatsvindt. Het aanvragen is binnen een paar minuten gebeurd op deze website en omdat er geen financiële controle plaatsvindt heb je de debitcard binnen 2 dagen in huis en het enige wat je dan moet doen is je kaart activeren en er via een speciale IBAN-code geld op storten. Dat kan je doen vanaf elke willekeurige bankrekening en dan is de debitcard klaar voor gebruik en kan je er net zoveel mee als met de traditonele creditcard.

Waarom geen creditcard?

Door een creditcard aan te schaffen leen je geld, en is het erg ingewikkeld om je geldzaken te overzien. Bij elke uitgave die je met de creditcard doet wordt je schuld alleen maar groter.
Daarnaast moet je ook nog aan al je andere betaalverplichtingen zoals je huur en je zorgkosten tijdig voldoen. Want eenmaal in het rood, is het erg moeilijk om dat weer in te lopen en wat je creditcardschuld betreft, als je die aan het eind van de maand niet kan betalen dan kan je rekenen op een boeterente van minimaal 14%.
Je kan je wel voorstellen hoe groot de catastrofe de maand erop is. Dus jij wil echt geen creditcard maar kiest voor veilige debitcard.

Reactie plaatsen