Steeds meer starters moeten koop woning uitstellen
Financieel Overzicht
Financieel Overzicht
0

Steeds meer starters moeten koop woning uitstellen

0

Het is emotioneel gezien moeilijk voor vele starters om de koop van een woning uit te moeten stellen.
9 op de 10 starters voor een eigen woning kunnen maximaal slechts 90% van de koopprijs van een woning lenen. Een belangrijke reden is dat er niet meer zoveel wordt gespaard als vroeger en er is dus niet genoeg eigen geld wat kan worden ingelegd.

sparen voor een eigen woning

In vroeger tijden spaarden we veel meer. Nu geeft met name de jongere generatie van tussen de 20 en de 34 jaar vrij makkelijk geld uit. Ze willen vooral genieten van het leven en veel uitgaan. Zo zien we dat de leeftijd waarop ze graag kinderen willen over het algemeen zo rond de 30 jaar is (uitzonderingen buiten beschouwing gelaten).
We sparen dus minder en lenen makkelijker dan vroeger. Gewoon omdat we alles naar onze hand willen zetten. Dat is een tendens die nog wel even door zal gaan. Natuurlijk zijn er uitzonderingen.

Veel doorstromers vanuit een huurwoning

Ik heb het al eens vaker gezegd dat als je een woning huurt, dat je dat geld dan kwijt bent. Met andere woorden: je investeert niks. Het is dus geen investering, zoals bij een koopwoning. Bovendien zijn de huurprijzen zo enorm hoog, dat je met een beetje eigen geld makkelijk een huis kan kopen en veel minder geld ervoor neer hoeft te leggen. En bovendien los je elke maand een stukje af en komt je eigen woning altijd naar je toe. Dit is dus als je huurt niet het geval. Bovendien heb je als je een huis koopt belastingvoordeel en bij een huurwoning natuurlijk niet.
Om een woning te kunnen gaan kopen zal je wel wat zuiniger moeten gaan leven. Je moet er wel wat voor over hebben om in het huis van je dromen te kunnen gaan wonen.

100% overzicht in je geldzaken

Wees bewust wat je waaraan uitgeeft. Met de debitcard is dat mogelijk. Dit is een vooraf oplaadbare creditcard waarmee je dus eerst geld op de kaart moet storten voordat je er een uitgave mee kan doen. Door de debitcard regelmatig te gebruiken ga je goed met je geld om en heb je altijd 100% overzicht in al je geldzaken.
Vraag daarom nu je persoonlijke debitcard aan>>>

Reacties
Categorie├źn