Ruzies gaan vaak over geld

Vadaag las ik in het nieuws dat een huwelijk door de rechter werd ontbonden. De dochters waren het niet eens met de keus van hun moeder en zagen vermoedelijk de erfenis aan hun neus voorbij gaan. Het betrof een dementerende oude moeder van 74 en een 15 jaar jongere man die met elkaar getrouwd waren. Maar aangezien de oude vrouw dementerend was, zag de rechter de noodzaak om het huwelijk te ontbinden. In dit geval zat er waarschijnlijk wel wat geld bij de moeder en waren de dochters bang dat hij er na haar overlijden met het geld vandoor zou gaan. Ik ben van mening dat het niet eerlijk is omdat een dementerende vrouw niet meer de mogelijkheden heeft om hier verstandelijk mee om te gaan. Dementie is helaas een ziekte die in Nederland steeds vaker voorkomt. Gelukkig was er een rechter die de situatie goed begreep. Ik schrijf deze blog omdat dit valt onder onvoorziene omstandigheden, waar ik al vaker over heb geschreven.

Soms zie je het aankomen

Er zijn natuurlijk ook situaties denkbaar waarbij je aan ziet komen, dat er al vrij snel een erfenis naar je toe kan komen. Het is natuurlijk niet leuk om over te praten, maar in situaties waarbij een van je ouders snel kan gaan overlijden, dan kan je rekening houden met een erfenis. Naast dat een overlijden erg emotioneel kan zijn, is het toch ook wel fijn als er weer wat extra geld op je spaarrekening komt te staan.
Misschien heb je net je baan verloren of ben je in een echtscheiding terecht gekomen en is het geld erg welkom.

Dementie

Ook in situaties van dementie moet je op zoek gaan, hoe je de financiƫn van bijvoorbeeld een van je ouders vanaf afstand goed kan regelen. Gelukkig kan dat met de debitcard.

Reactie plaatsen