Problemen met de maandelijkse aflossing voorkom je met een debitcard

Problemen met de maandelijkse aflossing voorkom je met een debitcard

Steeds meer Nederlanders hebben problemen met de maandelijkse aflossing. Dit betreft niet alleen hypotheekschuld maar ook studieschuld.

Zo las ik vandaag op Nu.nl dat honderduizend oud studenten hun studieschuld niet af kunnen lossen.

Een te laag inkomen

Gemeld in het nieuws van vandaag is: dat vele oud studenten een te laag inkomen hebben. Nadat je bent afgestudeerd, moet je in wezen nog harder gaan werken om in de loop der tijd over een goed salaris te kunnen beschikken. Het is zeker niet zo dat je direct na het afstuderen een topsalaris ontvangt.

Duo denkt dat er veel is veranderd na 2012

Na een wijziging in het leenstelsel in 2012 merkt DUO op dat er minder snel wordt afgelost. Het is zelfs zo dat studenten nu nog meer lenen dan hetgeen er echt noodzakelijk is.
Regelmatig uitgaan en daar je lening voor gebruiken is niet verstandig.
Later moet je namelijk veel meer terugbetalen dan het basisbedrag van je lening.

Afschaffing basisbeurs

Zoals bekend onder de studenten is in 2015 de basisbeurs afgeschaft. Door deze wijziging zijn studenten veel meer geld gaan lenen. Niet alleen voor de studie maar ook voor uitgaan. Ze beseffen vaak niet dat ze dit later terug moeten betalen. Naar mijn bescheiden mening ligt hier een adviserende taak bij de ouders.

Leer je kinderen tijdig omgaan met geld

Het is belangrijk om je kinderen op jonge leeftijd al te vertellen dat lenen niet verstandig is. En als je toch moet lenen, leen dan zo min mogelijk.
Ook is van belang hoe je je geldzaken regelt. Een handig hulpmiddel kan je veel voordeel opleveren.

Een handig hulpmiddel

De debitcard is zo’n handig hulpmiddel waarbij je geen geld leent, maar alleen uit kan geven wat je werkelijk hebt. Dit in tegenstelling tot een creditcard waarbij je geld leent, net zoals bij een studentenlening.
Geld lenen en zeker teveel geld lenen heeft al heel wat mensen in de geldzorgen doen belanden. Dit had voorkomen kunnen worden met een debitcard.
Daarom adviseer ik je de debitcard

Reactie plaatsen