Preventief geld reserveren voor onvoorziene omstandigheden doe je met de debitcard

Preventief geld reserveren voor onvoorziene omstandigheden doe je met de debitcard

Ik heb er al vaker over geschreven dat je nooit kan weten welke onvoorziene omstandigheid je boven het hoofd kan hangen. Zo was in het nieuws dat als je een spaarhypotheek hebt en je rentevaste periode loopt af, dat je dan met je nieuwe premie onvoordelig uit zal kunnen zijn. Dit is een onvoorziene omstandigheid die je jaren terug, toen jij je hypotheek afsloot niet wist.
Bij een spaarhypotheek werkte het namelijk zo: hoe lager de rente hoe hoger de premie die je elke maand moet betalen.

De regels veranderen

De regering neemt beslissingen die niet leuk zijn voor jou. Zo moet een aflossingsvrije hypotheek na 30 jaar volledig zijn afgelost of de financiële gevolgen van je pensioen kunnen bijvoorbeeld nadelig uitpakken. Het is belangrijk om ruim op tijd de nodige voorzorgsmaatregelen te nemen. De debitcard kan je daarbij helpen.

Voorkomen is beter dan genezen

Ook met betrekking tot je financiën kan je financiële verwondingen maar beter voor zijn. De debitcard kan je daarbij inzetten als hulpmiddel. Omdat de debitcard een creditcard is waarbij je geen geld leent, maar eerst geld op de kaart moet storten voordat je er een uitgave mee kan doen, overzie je de uitgaven voor 100%.

De debitcard in goede en in slechte tijden

In goede tijden kan de debitcard nuttig zijn. Je kan heel makkelijk aankopen doen op internet en de debitcard gebruiken alsof het een creditcard is. Natuurlijk reserveer je regelmatig geld op je kaart voor het geval je een financieel onzeker voorval treft.
In slechte tijden heb je de debitcard ook nodig omdat je altijd en overal je financiën dankzij de handige App voor 100% overziet en je weet dus hoe je er financieel voorstaat.
Reden genoeg om direct de debitcard te bestellen.

Reactie plaatsen