Prepaid creditcards duur volgens consumentenbond
Prepaid Creditcard
Prepaid Creditcard
0

Prepaid creditcards duur volgens consumentenbond

0

Vandaag las ik met enorm veel verbazing dat de consumentenbond een tegenstander is van de prepaid creditcard, onder andere omdat zij de kosten van de kaart te duur vindt. In het artikel op Nu.nl las ik dat de consumentenbond beweert dat er kosten zijn voor het activeren van de Viabuy kaart. Dit is niet waar, die €89,70 waar de consumentenbond het over heeft betreft de uitgiftekosten van de kaart. Aangezien de Viabuy kaart 3 jaar geldig is betaal je omgerekend per jaar slechts €29,90 voor de kaart. En daarna €29,90 voor elk volgend jaar, als je de kaart niet opzegt.
Dit zijn de kosten, want jaarlijkse gebruikskosten zijn er niet. Zie de tabel>>>

De jaarlijkse kosten

De consumentenbond beweert dat de jaarlijkse kosten van de prepaid kaarten hoog zijn ten opzichte van creditcards. Dat mag zo niet gesteld worden, omdat er creditcards zijn in de lagere, maar zeker ook in hele hoge prijsklasses. Van de Visa Gold card is de jaarlijkse bijdrage €55,- en dat is nog lang niet de duurste creditcard of chargecard.

Inactiviteitskosten

De consumentenbond spreekt over inactiviteitskosten als je de kaart langer dan een jaar niet gebruikt. Dat klopt inderdaad, maar het is zeer onverstandig om de prepaid creditcard (debitcard) zo lang niet te gebruiken. Het is juist de bedoeling om de prepaidkaart regelmatig te gebruiken. Door het regelmatig gebruiken van de prepaid kaart ga je goed met je geld om. Je geeft met de prepaid creditcard (debitcard) alleen maar geld uit wat je werkelijk hebt. En door het regelmatig gebruiken van de debitcard zal je niet in de schulden terecht komen. En dus ook geen hoge boeterente van 14% hoeven te betalen zoals dat bij de creditcards wel het geval is.

De kaart opwaarderen en afwaarderen

Elke prepaid kaart kan je opwaarderen via internetbankieren. Dit is gratis, in tegenstelling tot wat de consumentenbond beweert. Er zijn opwaardeermethodes die wel extra kosten met zich meebrengen (zoals opwaarderen met vouchers).
Omdat je van tevoren geld op je kaart stort, hoef je niet teveel geld op je kaart te zetten. Je hoeft dus geen geld terug te storten en daarom heb je ook geen afwaardeerkosten. Hoe vaak zal je echt teveel geld op je kaart hebben staan, dat je later terug wil boeken?
En mocht je je bedenken dan staat het geld alvast op je kaart voor de volgende keer. Zo erg is het niet als dat een keer gebeurt. Dus dat de consumentenbond valt over afwaardeerkosten is wel erg ver gezocht. Je zal deze kosten bijna nooit gaan maken.

Hoge kosten en boeterente als je een creditcard gebruikt

Als je de beschikking over een creditcard hebt, dan kan het gebeuren dat je vergeet te betalen, of je rekening van je creditcardmaatschappij niet op tijd kan betalen. Met een creditcard betaal je namelijk achteraf. Je leent dus geld en moet maar zien dat je op tijd kan terugbetalen. De boeterentes liegen er niet om. Bij ICS (ANWB), maar ook bij vele andere creditcardmaatschappijen of bij je bank betaal je 14% boeterente of meer. Dit kan gebeuren als je te laat betaalt of gespreid gaat betalen.
Dit is het grote probleem van een creditcard. Bij een prepaid kaart heb je dat probleem niet. Dit kom doordat je vooraf geld op de kaart stort, voordat je er een uitgave mee kan doen. Je zal snappen dat je met een prepaid creditcard (debitcard) goedkoper uit bent dan met de traditionele creditcard.

Mogelijkheden van debitcards en creditcards zijn gelijkwaardig

Nadat de kosten van de debitcards en de creditcards in beperkte mate zjn besproken, is het tijd om de mogelijkheden van de debitcards en die van de creditcards onder de aandacht te brengen.
De debitcard kan je gebruiken alsof het een creditcard is. Met de debitcard heb je dezelfde mogelijkheden als bij een creditcard.
Als je iets aanschaft via een webshop kun je op de plaats van betaalmethodes bij Mastercard (creditcard) gewoon het 16-cijferige nummer van je debitcard invullen. Je moet zorgen dat er voldoende geld op de kaart staat. Ook onderweg (ook buiten Europa) kan je je aankopen doen met de debitcard, waar een creditcard geaccepteerd wordt.
Dat de consumentbond schrijft, dat je met een debitcard (=prepaid creditcard) geen auto kan huren is niet waar. Wel is het aantal autoverhuurbedrijven waar je met een debitcard terecht kan beperkt.
Veel van mijn bezoekers kiezen voor een debitcard omdat ze door regelmatig hun debitcard te gebruiken niet in de geldzorgen terecht kunnen komen en 100% controle over hun uitgaven behouden en het beperkte aantal adressen waar ze een auto kunnen huren nemen ze voor lief.

Reacties
Categorieën