Pokémon Go verovert alweer de wereld
Debitcard
Debitcard
0

Pokémon Go verovert alweer de wereld

0

Pokémon is niet meer weg te denken uit onze samenleving. Oude tijden herleven, maar dan wel met veel geavanceerdere apparatuur dan vroeger. Zoals je weet is het ooit begonnen als een kaartspel en vrij waarschijnlijk vond je het vroeger ook al leuk. Of was je er zelf te oud voor, en speelden je kinderen met de kaartjes. Dan ben je zeker nu weer enthousiast over de karakters van toen: Pikachu, Charmander en al die andere pokémons. Ook kan het best eens zo zijn dat je het vandaag samen met je kinderen of kleinkinderen op je Geavanceerde Google telefoon of andere smartphone speelt.

Ben jij een van die 290.000 Pokémon Go spelers?

Door het enthousiasme van de spelers, ontstonden gevaarlijke situaties. Niemand had kunnen verwachten dat mensen, al speurend naar pokémons, de snelweg of treinrails op zouden lopen. Of met een grote mensenmassa een rustig dorp overspoelen om een zeldzaam exemplaar te vinden.
De makers van de ge-update Pokémon Go hebben van hun fouten geleerd, en de spelers spelen het nu veilig ( dus zonder ongelukken) op het Pokemon Go Safari event in Amstelveen. Dat is toch veel veiliger dan toen de enthousiaste gamers het op straat speelden, met het risico dat ze onder rijdende auto’s terecht kwamen of, even onveilig, achter het stuur onderweg nog even afremden (zonder in hun achteruitkijkspiegel van hun auto te kijken) en zo even snel een belangrijke Pokémon probeerden te vangen?
En wat het recente event betrof: het was bijzonder opvallend dat alle entreekaartjes binnen een minuut waren uitverkocht.
Dat het zo’n groot succes was, en zo snel uitverkocht kon zijn, heeft natuurlijk te maken met de online verkoop van de kaartjes. Voor de organisatoren is dit een stuk beter te overzien dan in de tijd dat mensen in de rij bij de kassa moesten wachten op hun beurt. Het scheelt voor beide partijen een hoop tijd en ergernis.
Via internet kaartjes kopen is makkelijk en snel. Behalve met een bankpas of creditcard, kan je ook met een debitcard kaartjes bestellen.
De debitcard is een steeds vaker gebruikt betaalmiddel. Dit komt omdat je hier altijd voor in aanmerking komt, ook als je geen creditcard of bankpas kan krijgen. Je kan heel snel geld op je debitcard storten, en dus alleen maar geld uit geven wat je werkelijk bezit (geen rekening achteraf). Dit maakt de debitcard het ideale betaalmiddel voor Pokemon Go events.

Slimmer afrekenen dan met de debitcard is onmogelijk

Zoals je waarschijnlijk wel zal weten is de debitcard het veiligste digitale betaalmiddel. Je moet niet alleen meegaan met de moderne ontwikkelingen van de games, maar uiteraard ook met de manier op welke wijze je zo’n game afrekent.
De debitcard is het veiligste digitale betaalmiddel, omdat je met deze digitale betaalkaart alleen maar uit kan geven wat je werkelijk bezit. Je bepaalt zelf hoeveel geld je op je kaart kan zetten, dus je geeft niet onverwachts teveel uit (als je in een spel zit, kan je weleens vergeten of een uitgave wel verantwoord is). Zo kan je dus nooit in de geldproblemen terecht komen, hetgeen bij een creditcard wel het geval is. Bij een creditcard leen je namelijk geld, dat je later moet terugbetalen. Ook als je dat geld niet beschikbaar hebt, en dan komen er hoge kosten bij. Bij een debitcard kan dit dus niet gebeuren.
Bovendien weet je met een debitcard wat je kan missen voor een leuk spel zoals dat van Pokemon Go.
De aanschafkosten van de game of de kaartjes voor een toernooi bestel je heel eenvoudig met je debitcard online.

Reacties
Categorieën