Onzeker inkomen en je wil toch een creditcard?
creditcard
creditcard
0

Onzeker inkomen en je wil toch een creditcard?

0

Veel mensen hebben er last van dat hun inkomen onzeker is, maar je moet wel al je betalingen op tijd kunnen verrichten en je hebt dus naast je reguliere bankrekening behoefte aan een betaalkaart waarmee je 100% controle hebt over je geldzaken. Voordat ik hier verder op in ga, wil ik de omstandigheden waar je in terecht kan komen eerst wat uitgebreider belichten

Artiesten

Artiesten kunnen last hebben van een onzeker inkomen. Als zanger, goochelaar of cabaretier kan je goed geld verdienen. Maar het kan ook tegenlopen. Je kan denken aan dat je last krijgt van je stembanden of dat je gedurende een periode minder opdrachten binnenhaalt
Ook met een hoog inkomen, kunnen er soms onvoorziene omstandigheden zijn, zoals minder inkomsten door minder opdrachten of door ziekte. Ook kan je denken aan dat je onverwachts in een scheiding terecht komt of dat je een hypotheek hebt genomen op een huis tegen een geleend bedrag, in een tijd dat je financieel een topjaar had, en dacht dat het wel zo zou blijven.
Nou is je hypotheeklast of je huur niet het enige wat je moet betalen. Ook je ziektekostenrekening en energieverbruik gaan gewoon door. Daarnaast doe je bepaalde aankopen op internet waar je een creditcard bij nodig hebt.

In de lagere inkomensklassen

Je begrijpt dat niet iedereen artiest of voetballer is en niet zoveel geld verdient. Ook in andere beroepen kan je last hebben van een onzeker inkomen. Denk er maar aan dat je ontslagen kan worden. De reden doet er nu even niet toe. Of dat je je werk of je chef zat bent en ander werk wil gaan doen, met het risico dat je door je proeftijd heen moet komen. Of misschien wil je zo graag bij dat ene bedrijf gaan werken, dat je minder loon op de koop toe neemt.
Ook kan het zo zijn dat je voor je zieke partner of kind moet zorgen en dat je minder moet gaan werken en dus minder inkomen hebt.
Hoe je hier rekening mee kan houden lees je verderop in het verhaal.

Heb je goed overzicht met een creditcard?

Een creditcard is een betaalkaart waar een lening aan gekoppeld is. Je kan dus heel makkelijk met je creditcard afrekenen zonder dat je na hoeft te denken of je het geld wel hebt. Je lost immers later pas je creditcardlening af. Aangezien je heel makkelijk met je creditcard kan pinnen of af kan rekenen met de beveiligde cvc code, denk je op dat moment niet goed na of je ook al je andere maandelijkse lasten op tijd kan betalen. Dit is gelijk het risico van het niet goed kunnen overzien van je geldzaken. Maar gelukkig is er een veilig alternatief voor een creditcard.

De debitcard

De debitcard is het veilige alternatief voor een creditcard. De debitcard is een vooraf oplaadbare creditcard. Je leent dus geen geld, maar stort eerst geld op de kaart. Daarna kan je er overal mee afrekenen. Waar je met een creditcard kan betalen, kan je ook met de debitcard terecht.
In het begin van mijn blog sprak ik over een reguliere bankrekening voor je maandelijkse lasten. Gelukkig is er een debitcard, namelijk de Viabuy debitcard, waarbij je een gratis IBAN bankrekening ontvangt. Naast dat deze bankrekening je reguliere bankrekening vervangt, is deze rekening aan je Viabuy debitcard gekoppeld. Dit betekent dat iedereen die je IBAN nummer kent, geld op je rekening, dus gelijktijdig ook op je debitcard kan storten. Ook zijn kasstortingen mogelijk. Dat kan handig zijn als je regelmatig beschikt over contant geld.
Het moge duidelijk zijn dat jezelf ook vanaf elke bankrekening gratis geld op je debitcard kan storten.
Viabuy heeft als enige debitcardmaatschappij een prepaid kaart waarmee je gratis kan opwaarderen. Bovendien is het geld in korte tijd op jouw persoonlijke Viabuy bankrekening bijgeschreven. Daarna kan je er heel makkelijk wereldwijd een betaling mee verrichten.
Klik hier voor meer informatie>>>

Reacties
Categorie├źn