Veilig Betalen
Veilig Betalen
0

Onbeveiligde wifi netwerken kunnen je geldzaken in gevaar brengen

0

Het centraal bureau voor de statistiek heeft een onderzoek geplubliceerd met betrekking tot jongeren die vaak gebruik maken van onbeveiligde Wifi netwerken. Deze kwetsbare groep beseft meestal niet dat het surfen op onbeveiligde wifi netwerken kan betekenen dat hun financiële gegevens gestolen worden en dat kwaadwillenden inzicht kunnen krijgen in hun financiële gegevens en op die manier hun geld kunnen stelen.

Iedereen is kwetsbaar

In elke leeftijdsgroep bevinden zich personen die de fout in gaan door onbeveiligde netwerken te benaderen. Op het moment dat je zonder het invullen van beveiligingsgegevens het internet op gaat, kunnen je geldzaken in verkeerde handen komen. Je beveiligde bank- en je creditcardgegevens kunnen worden gehackt met het risico dat je er geld van je wordt afgenomen.

Hoe voorkom je dat je geld in verkeerde handen terecht komt?

Je kan dit voorkomen door al je computerapparatuur goed te beveiligen. Heb je een Apple computer dan hoef je weinig te beveiligen. Wel moet je je modem en/of router goed beveiligen.
Heb je een PC dan zal je ook viruscanners en firewalls in moeten zetten en die zeer regelmatig moeten updaten.
Ook je Smartphone of Iphone zal je goed moeten beveiligen, daar er steeds meer financiële zaken middels apps op mobiele telefoons en tablets gedaan worden.
Maar ook als je onderweg via een ander zijn systeem inlogt, kan je in de problemen komen. Hierbij kan je denken aan hotspots. Doe dat dan wel beveiligd.

De debitcard is 100% veilig

Eerder schreef ik in deze blog dat je creditcardgegevens gestolen kunnen worden als je je zaakjes niet goed beveiligt. Het kan zijn dat je weinig tot geen verstand van computers hebt en dat je je daarom dus niet met veiligheidseisen bezig kan houden. In dat geval is de debitcard ideaal. Omdat de debitcardgegevens nergens bewaard blijven loop je geen enkel risico. En bovendien kan je met een debitcard hetzelfde doen als met een creditcard.Bovendien leen je met een debitcard geen geld. Je stort eerst geld op de kaart voordat je er een uitgave mee kan doen. Ook wat dat betreft is de debitcard 100% veilig.
Bestel daarom nu jouw persoonlijke debitcard>>>

Reacties
Categorieën