Met een debitcard geef je een asielzoeker financiële armslag
Debitcard
Debitcard
0

Met een debitcard geef je een asielzoeker financiële armslag

0

Het is vaak in het nieuws dat er veel mensen zijn die uit hun geboorteland gevlucht zijn, omdat ze daar bijvoorbeeld leefden onder erbarmelijke omstandigheden. Gelukkig is er een manier om asielzoekers financieel een beetje te helpen.

Andere regeltjes

In Nederland zijn er andere regeltjes dan bijvoorbeeld in Tanzaniä (Afrika) waar een vluchteling of een asielzoeker bijvoorbeeld vandaan kan komen. Een Asielzoeker moet erg wennen aan hoe het in Nederland toe gaat. Ook aan de adminstratie en de rekeningen die betaald moeten worden. Een asielzoeker moet om leren gaan met geld op de manier zoals dat in Nederland werkt.

Een mooi hulpmiddel

Een mooi hulpmiddel zou een debitcard kunnen zijn. Dit is een betaalmiddel vergelijkbaar met een creditcard, maar met dien verstande dat er eerst geld op gestort moet worden voordat er wat mee aangekocht kan worden. Op deze wijze leert een asielzoeker goed om te gaan met geld. Er zijn gelukkig al organisaties in Nederland die een (uitgeprocedeerde) asielzoeker een debitcard cadeau doen.

Een asielzoeker vind werk

Natuurlijk zijn er voor asielzoekers die (tijdelijk) in Nederland verblijven regeltjes. Onder bepaalde condities mogen asielzoekers werk vinden en accepteren. Het daarmee verdiende loon kan door hun werkgever vervolgens op de Viabuy debitcard van de asielzoeker(werknemer) worden gestort.

Uitgeprocedeerde asielzoekers

Het is voor een asielzoeker vaak spannend of hij/zij definitef in Nederland mag verblijven.
Er zijn helaas situaties waarin asielzoekers zijn uitgeprocedeerd. Gelukkig zijn er organisaties in Nederland die aan een uitgeprocedeerde asielzoeker een Viabuy debitcard meegeven en er een klein bedrag op storten.
Het verschilt per uitgeprocedeerde asielzoeker hoe lang de debitcard wordt aangehouden. Gelukkig heb je bij de Viabuy debitcard de mogelijkheid om op elk gewenst moment de rekening te beëindigen. Dit kan door de organisatie die de vluchteling helpt per email geregeld worden. De debitcard die de vluchteling mee heeft genomen naar het land van herkomst hoeft dan niet te worden ingeleverd.

viabuyinformatie

Reacties
Categorieën