Met de debitcard heb je meer financiële zekerheid dan met V PAY
Debitcard
Debitcard
0

Met de debitcard heb je meer financiële zekerheid dan met V PAY

0

De meeste reguliere banken geven ook betaalpassen uit. Hoewel de pinpas van Maestro het bekendst is, heeft de ING besloten over te stappen naar V PAY.
De reden die de ING bank aangeeft is dat ze niet afhankelijk willen zijn van één partij (hiermee wordt Mastercard bedoeld, de uitgever van Maestro) Als je een betaalrekening opent bij de ING bank, krijg je mogelijk geen Maestro pinpas meer, maar een V PAY pinpas van Visa. De verdeling van de kaarten gebeurt willekeurig.
In het artikel wordt gesproken over ‘de debetkaarten V PAY en Maestro’. Dit is verwarrend, want het gaat over pinpassen. Deze kaarten zijn heel wat anders dan de debitcards, waarmee je schulden kunt voorkomen.

Het gevaar van de pinpas

Hoewel de pinpas niet meer weg te denken is, zou je toch beter zonder kunnen gaan shoppen.
Is het je wel eens opgevallen hoe makkelijk aankopen gedaan worden met een pinpas? Je hebt geen idee hoeveel geld er op het moment van pinnen op je rekening staat. In veel gevallen kan je zelfs tot €1000,- rood staan! Pas daarna kun je geen aankopen meer doen, maar dan is het al te laat. Hoe vul je een lege rekening aan? Leef je van de ene maand in de andere, en ga je van roodstand naar roodstand?
Als je geen inzicht hebt in je uitgaven, is pinnen een grote valkuil. Niet voor niets adviseren budgetcoaches om een vast bedrag per week te pinnen, en daarmee alle uitgaven te doen. Hierdoor word je bewust gemaakt hoe duur aankopen zijn. Je ziet precies wanneer de bodem van je portemonnee in zicht komt. Als het weekbedrag te snel op is, weet je dat je de volgende keer kritischer moet shoppen. Soms moet je keuzes maken om binnen je budget te blijven.

De financiële zekerheid van de debitcard

De debitcard biedt de voordelen van een pinpas, en de overzichtelijkheid van contant geld.
Als je een debitcard gebruikt, moet je er eerst geld op gestort hebben. Dit is je budget eigenlijk. Je hoeft alleen niet met contant geld over straat, wat toch weer veiliger is.
Je hoeft niet bang te zijn dat iemand misbruik kan maken van jouw geld, want er is geen bankrekening gekoppeld aan je debitcard. Je kan altijd geld terugboeken van je kaart naar je eigen rekening, of geld storten op je kaart wanneer je hem gaat gebruiken. Als je niets op de kaart hebt staan, is hij letterlijk waardeloos.
Je kan een debitcard overal gebruiken waar Mastercard geaccepteerd wordt. Dus of je nu naar de HEMA, C&A of Lidl gaat, je kan gewoon met je debitcard terecht. Je hebt altijd een actueel financieel overzicht via je app of online account. Zo kom je niet voor onaangename verrassingen te staan.
En tot slot kan je de debitcard natuurlijk gebruiken alsof het een creditcard is, zowel online als offline.

Reacties
Categorieën