Lagere gebruikskosten voor je tablet
Debitcard
Debitcard
0

Lagere gebruikskosten voor je tablet

0

De tablet is niet meer weg te denken in de meeste huishoudens. Het voordeel van deze computer is, dat je helemaal geen computerkennis hoeft te hebben om er mee te werken, of te spelen. Doordat het draadloos werkt en heel compact is, kun je een tablet overal gebruiken.

De iPad

Toen in 2010 de allereerste iPad werd getoond aan het publiek, leek het er nog niet op dat het zo’n gewild artikel zou worden. De kritiek kwam van “echte” computergebruikers:
je zou niet makkelijk kunnen typen op een tablet, de opslagcapaciteit lag te laag, het was lastig vasthouden, en de prijs lag veel te hoog.

Alle punten van kritiek zijn allang van tafel.
Als je moeite met typen op een touchscreen hebt, kan je een los toetsenbordje aansluiten.
Zware programma’s worden niet op een tablet gebruikt, maar op een laptop.
Er zijn diverse soorten standaards te koop om je tablet op te zetten, zodat je het niet de hele tijd hoeft vast te houden. Bovendien zijn de nieuwere versies veel lichter in gewicht dan de allereerste iPad, nu iPad1 genoemd.
Over de prijs kan je van mening verschillen, maar de Apple-liefhebbers staan er voor in de rij.

Als je wat minder geld voor een tablet over hebt, zijn er genoeg variaties die op Android draaien. Je mag alleen een Apple tablet een iPad noemen, van alle andere merken heten ze gewoon tablet.

Wat doe je met een tablet?

De reden waarom je een tablet aanschaft, is voor iedereen een andere. Ook hierin blijkt er wel verschil te zijn tussen mannen en vrouwen. Ook de leeftijdsgroep kan een andere motivatie geven.

Het meest wordt een tablet gebruikt om spelletjes te spelen. Het grote aanbod van games maakt dat er voor iedereen wel wat leuks bij zit. Woordgames zijn heel populair, bijvoorbeeld Wordfeud (het bordspel Scrabble online).
Heel veel mensen spelen “Hay day” (het opbouwen van een goedlopende boerderij) of een variatie daarop.
Strategische spelletjes, gokspelletjes, kaartspelletjes of actiegames zijn ook mogelijk.

Een tablet kan je ook gebruiken als alternatief op een koffer vol boeken. Je koopt of download een gratis ebook, en je vult op die manier de boekenkast in je tablet. Ideaal op vakanties, maar ook thuis erg makkelijk.

Tablet
Je email lezen en beantwoorden gaat ook eenvoudig, en kan je overal doen waar wifi is. Verder kan internet razendsnel worden geladen en kan je makkelijk online shoppen, of informatie opzoeken.

Je kan digitale foto’s opslaan, en kan makkelijk aan anderen je foto’s laten zien, zonder met albums te hoeven sjouwen. Doorsturen via email kan ook natuurlijk.

De meeste mensen zitten op Facebook, en kunnen via de tablet op de hoogte blijven van iedereen zonder de computer op te hoeven starten.

Extra kosten

Als je eenmaal enthousiast bent geworden voor een bepaald spelletje, moet je opletten wat voor extra onkosten het spelletje met zich meebrengt.
In veel gevallen zijn spelletjes gratis, maar willen de makers er uiteraard wel aan verdienen. Dat hebben ze heel slim gedaan, door een keuze te geven. Je kan gratis spelen met advertenties, of je betaalt eenmalig een bedrag en je speelt zonder reclames.
In eerste instantie lijkt het “gratis spelen” mee te vallen. Je klikt op een kruisje de advertentie weg, en je speelt verder. Alleen bevindt het kruisje zich opeens niet meer op dezelfde plek, waardoor je iedere keer in de Appstore beland om het geadverteerde spel te kopen. Dat doe je niet, maar je moet wel het spelletje dat je aan het doen was opnieuw opstarten.

Ben je hier tegen bestand? Er is nog een irritante manier van adverteren door je gratis spelletje heen: de videoreclame. Je krijgt dan een filmpje te zien over een ander spelletje, en je kan het pas na 10 seconden wegklikken. Doe je dat per ongeluk te vroeg, dan beland je weer in de Appstore. Hoe lang houd jij het vol, om niet de koopversie van je favoriete game te nemen?

Bij gratis spelletjes met meerdere levels, zoals bijvoorbeeld “Candy Crunch”, kun je na een aantal levels niet meer verder spelen. Je kunt tegen betaling verder spelen. Er blijken steeds meer levels te zijn, dus na twintig levels krijg je weer de vraag of je verder wil spelen (tegen betaling) of het spel wil beëindigen. Als je al zo ver bent gekomen, wil je natuurlijk verder….

Een andere listige manier van geld uit een gratis game te halen is deze: Bouw een gratis boerderij, dierentuin, winkelcentrum (en zo zijn er nog heel veel varianten). Je begint klein, en door bepaalde handelingen uit te voeren verdien je gratis munten. Hiermee kan je uitbreiden, meer munten verdienen en meer aanschaffen. Dan komt de hebberigheid om de hoek kijken. Je kan voor de gratis munten bepaalde dieren of artikelen kopen, maar voor echt geld kan je veel mooiere spullen kopen. Ook bestaat de mogelijkheid om sneller aan je munten te komen, door voor echt geld muntjes te kopen. Er worden ook “aanbiedingen” gedaan, je krijgt korting als je heel veel munten tegelijk bestelt.
AndroidTablet

Een voorbeeld waar ik tegenop liep tijdens een gratis spelletje “WordOn HD”. Per spelletje verdien je gratis muntjes, voor duizend muntjes krijg je dertig sterren. Met die sterren koop je dan andere lettersteentjes of hints. Je kan ook duizend muntjes kopen voor €1,79. Dit is met enig geduld zo bij elkaar gespeeld, maar dan de korting: voor zeven keer meer bespaar je €1,54! Voor 15000 muntjes betaal je €21,99….Dat is nog eens geld uitsparen: €4,86 verdiend…..Ja,ja, met wat meer geduld kon je die €21,99 in je zak houden.
Dan hebben ze nog een andere troef uit te spelen. Als je wel het geduld hebt, en dus geen muntjes koopt, is er de verleiding van mooiere steentjes. Er zijn steentjes aan te schaffen voor sterren, maar als je dan ziet hoe grappig de steentjes zijn die je met echt geld moet kopen…Hoe lang houd je het vol om alleen de gratis steentjes te nemen? je ziet ze ieder spelletje naast de kale steentjes die jij gebruikt.

Hoe betaal je voor spelletjes?

Bij het instellen van je gegevens, kun je ook je creditcardnummer invullen. Dat is makkelijk, dan hoef je bij aanschaf geen ingewikkelde aankoopprocedure te doorlopen. Er komt een melding: Weet u zeker dat u dit wilt kopen? je klikt “ja”, en de koop is gesloten. Aan het eind van de maand krijg je de afrekening van je creditcard, en dan zie je tot je schrik hoe vaak je op “ja” hebt gedrukt.
Juist de aankopen tijdens een spelletje worden minder overwogen, het lijkt dan niet zo belangrijk. De aanschaf van een spelletje gebeurt meestal wat bewuster.

Als er meerdere mensen op je tablet spelen, lijkt het me verstandig om hier even aan te denken.

Voorkom te hoge extra uitgaven

Om te voorkomen dat jouw rekening gebruikt wordt voor de leuke extra’s in een spelletje, kan je in plaats van een creditcard, ook je Viabuy debitcard als betaalmiddel gebruiken. Je moet ook dan creditcard selecteren.
Het voordeel is , dat je geen aankopen kunt doen als je geen geld op je kaart hebt staan. Wil je graag iets aankopen, dan boek je even geld op je kaart (het staat er meteen op). Op deze manier moet je net iets meer bewust zijn van het geld dat je uitgeeft voor een spelletje. Als iemand anders je tablet gebruikt, hoef je niet bang te zijn dat er van jouw geld iets aangeschaft wordt.
Ipadbabies
Het hoeft geen kwade opzet te zijn, kleine kinderen zijn ook heel handig met een tablet. Ze overzien niet altijd dat aankopen op de computer uiteindelijk wel echt geld kost. In een winkel zien ze je afrekenen, tijdens een spelletje niet.
Je kan ook een eigen debit card hebben, en een extra kaart nemen voor je kind, of apart voor je tablet. Een extra kaart is de helft van de prijs.

De Viabuy kaart is een ideaal alternatief op de creditcard.
Klik hier om te gaan bestellen.

Reacties
Categorieën