Laaggeletterdheid komt ook voor onder kinderen
Debitcard
Debitcard
0

Laaggeletterdheid komt ook voor onder kinderen

0

In mijn vorige blog kon je lezen over laaggeletterdheid en dat dit ook onder kinderen voorkomt. Het is niet iets wat je op latere leeftijd krijgt. Je hebt er al veel eerder mee te maken. De mogelijkheden kunnen erg divers zijn. Het kan zijn dat je hersens niet volledig ontwikkeld worden in je kindertijd. Hier is lang niet altijd een aanwijsbare reden voor.

De Nederlandse taal en de debitcard

Als je om wat voor reden dan ook de Nederlandse taal niet goed beheerst, dan is het aanvragen van een creditcard wel heel ingewikkeld. Ook het schrijven van Nederlands kan dan een groot probleem zijn. Denk maar aan het goed bijhouden van je administratie. Daarom is de debitcard een veilig hulpmiddel, ook als je laaggeletterd bent.
En bovendien heb je voor bepaalde aankopen, zoals op internationale websites, een creditcard nodig. Maar gelukkig kan je de debitcard gebruiken alsof je een creditcard in handen hebt.

Hulp op afstand met de debitcard

Bij een debitcard kan bijvoorbeeld een familielid op afstand geld op de kaart storten. Dit is erg handig om laaggeletterden en dementerende ouderen te helpen.
Op internet heb je bij elke debitcard een persoonlijk zeer goed beveiligd account. Door via een aan de debitcard gekoppelde IBAN-code geld op de debitcard te storten. Kunnen laaggeletterden en dementerenden geld uitgeven, zoals bijvoorbeeld voor hun dagelijkse boodschappen. Maar ze kunnen nooit meer uitgeven dan wat jij als mantelzorger op de kaart hebt gestort.
Zodoende kunnen ze nooit in de financiƫle problemen komen en is hun geld altijd veilig.
Een goede reden dus om een debitcard te bestellen

Reacties
Categorieƫn