Laaggeletterden zouden moeten kiezen voor een debitcard
Debitcard
Debitcard
0

Laaggeletterden zouden moeten kiezen voor een debitcard

0

Omdat het voor laaggeletterden vaak al erg moeilijk kan zijn om een tekst te lezen, laat staan het jargon dat gebruikt wordt door financiële instellingen zoals creditcardbedrijven of banken, die creditcards uitgeven, is het raadzaam om geen creditcard aan te schaffen, maar een debitcard aan te vragen. Dit omdat je door een debitcard te gebruiken niet in de schulden terecht zal komen vanwege het feit dat je eerst je eigen geld op de kaart dient te storten, hetgeen bij een creditcard niet het geval is. Ook vind er bij een debitcard geen financiële controle plaats. dit houdt het eenvoudig en voorkomt dat je de teksten goed moet kunnen lezen en begrijpen.

Is je opleidingsniveau hoger dan MBO4?

Dit betekent dat als je opleidingsniveau hoger is dan MBO4, dat je dan waarschijnlijk het jargon wat financiële instellingen bezigen wel zal begrijpen. Dit wil overigens niet zeggen dat je goed met geld om kan gaan. Het is toch een zekere expertise, waar lang niet iedereen over beschikt en het wil dus niet zeggen als je bijvoorbeeld een advocaat of een deskundige op een ander gebied dan financieel bent, dat je dan goed met je geld om kan gaan en dus niet in de schulden terecht zal komen. Ook al ben je hoog opgeleid dan is een debitcard gebruiken bijzonder verstandig. We hebben het tenslotte druk en kunnen allemaal wel eens wat belangrijks, zoals het goed regelen van onze geldzaken, uit het oog verliezen.

Op jonge leeftijd kan laagletterigheid al worden ontdekt

Aandacht voor laagletterigheid is de laatste tijd regelmatig in het nieuws en zeker ook op Linkedin zichtbaar. Gelukkig kan er nu ook bij jonge kinderen op gelet worden en zullen er zeker tools ontworpen worden waar die kinderen mee geholpen kunnen worden. Dat wil niet zeggen dat ze als ze eenmaal volwassen zijn financiële documenten zullen begrijpen.
Daarom is ook het op jongere leeftijd al om leren gaan met digitalae vaardigheden van groot belang en onder die digitale vaardigheden vallen zeer zeker ook financiële vaardigheden en door kinderen al op jonge leeftijd vertrouwd te maken met de Viabuy debitcard zorg jij er als ouder(s) voor dat ze later niet in de financiële problemen terecht komen.

Reacties
Categorieën