Komen we door de Coronacrisis in een recessie terecht?
Coronavirus
Coronavirus
0

Komen we door de Coronacrisis in een recessie terecht?

0

Nu door de regering en het RIVM wordt geadviseerd om 1,5 meter afstand te houden, om zo verspreiding van het Coronavirus tegen te gaan wordt het uitvoeren van heel veel werkzaamheden een probleem. Zodoende is de kans groot dat we, door achteruitgang van inkomsten in een recessie terecht gaan komen.

Onverwachtse omstandigheden

Als je vaker deze website hebt bezocht, dan weet je dat onverwachtse omstandigheden, waar zeker het Coronavirus onder valt, dat je die onverwachtse omstandigheid van tevoren in moet dekken met een debitcard.

Kan je een inkomensterugval voorkomen?

Aangezien een inkomensterugval, zoals het gevolg van het Coronavirus, een onzekere gebeurtenis betreft, is voorkomen niet te doen. Wel kan je van tevoren geld op je debitcard reserveren voor onvoorziene omstandigheden, zoals deze.

Waarom zou je geld reserveren op een debitcard en niet op een creditcard?

Omdat je met een creditcard geld leent, en ongemerkt uit kan geven wat je wil, is het niet slim om er een creditcard voor te gebruiken. Een debitcard daarentegen is een betaalmiddel waarbij je geen geld leent, maar eerst geld op de kaart zet, alvorens je ermee af kan rekenen.
Op deze manier ga je bewust(er) met je geld om en zal je zien dat je op termijn geld over gaat houden voor onvoorziene omstandigheden.

Is het Coronavirus het enige financieele nadeel wat je kan overkomen?

Nee, zeker niet. Door de tijd heen vinden er natuurrampen plaats. Het vervelende met het Coronavirus is dat je van meerdere dingen tegelijk last kan hebben. Het Coronavirus, waardoor je ernstig ziek kan worden. Dus onverwachtse ziektekosten, waarvan je niet weet of ze voor 100% vergoed gaan worden door je ziektekostenverzekeraar. Ook kan je hierdoor geld verliezen omdat je tijdelijk niet kan werken. Dit voor het opbouwen van de groepsimmuniteit.
Als het Coronavirus achter de rug is, dan maak je je misschien weer druk omdat het niet meer botert tussen jou en je partner en je wil gaan scheiden. Ook een scheiding heeft financiƫle consequenties. Ook in dit geval is het te hopen dat je geld hebt gereserveerd op je debitcard, voor deze onvoorziene omstandigheid.

Reacties
Categorieƫn