Kinderen spelen meer met hun mobiel dan dat ze buiten spelen
Financieel Overzicht
Financieel Overzicht
0

Kinderen spelen meer met hun mobiel dan dat ze buiten spelen

0

Vandaag las ik in de krant dat kinderen meer met hun mobiel spelen dan dat ze buiten spelen. Gemiddeld 2 uur per dag. Volgens een onderzoek onder 7000 Europeanen bleek dat kinderen van gemiddeld 10 jaar oud 2 uur per dag met hun mobiel spelen. Ik vind dit zorgelijk. Doet me denken aan het artikel dat ik gisteren schreef waarin gokverslaving onder zeer jonge kinderen voorkomt. Ik dacht dat het pas vanaf 12 jaar speelde. Maar ik ben bang dat het al rond het tiende levensjaar plaatsvindt.

Financiële opvoeding

Ook in het artikel dat ik gisteren schreef sprak ik over financiële opvoeding. De makkelijkste manier om te controleren of je kinderen zuivere dingen met hun mobieltje doen is om het financieel in de gaten te houden. Dat kan natuurlijk heel simpel met de huidige debitcardapps. Daarbij is van belang dat je kind(eren) zelf ook een Viabuy debitcard hebben.

Leer je kinderen met geld om te gaan

Van groot belang in deze tijd is dat ze op jonge leeftijd met geld om moeten kunnen gaan. Maar ook moet je ze op de nadelen van een creditcard wijzen. Zoals je waarschijnlijk weet heeft een creditcard grote nadelen. Daarom kan je beter voor de debitcard kiezen.

Een debitcard voor je minderjarige kind

Nadat jij een Viabuy debitcard hebt aangeschaft kan je via je persoonlijke online kaartomgeving een debitcard voor je kind bestellen. Als je eenmaal de kaart voor je kind hebt ontvangen, welke binnen 2 dagen op je deurmat valt, dan hoef je de kaart alleen nog maar te activeren en kan je via ouderlijk toezicht elk moment zien wat er gebeurt. Zo kan je ook in de gaten houden of je kind niet met illegale praktijken bezig is. Je hebt het druk dus kan niet elk moment met je kind meekijken op zijn/haar mobiel dus die debitcard is een prima oplossing. Klik hier voor meer informatie.

Reacties
Categorieën