Kan jij rondkomen van het minimumloon?
Financieel Overzicht
Financieel Overzicht
0

Kan jij rondkomen van het minimumloon?

0

In een recent artikel van de Telegraaf, die schrijft over een onderzoek van het centraal bureau voor de statistiek ,blijkt dat er in elke branche mensen zijn die op het minuimumloon zitten. Wij in Nederland hebben al 65 jaar minimumloon en natuurlijk mag je ontevreden over je salaris zijn, anderzijds is het ook een bescherming dat je niet nog minder inkomsten derft. Met andere woorden werkgevers hebben er niet de vrije hand in.

Onzekere omstandigheden

Ik heb al vaker geschreven over onzekere omstandigheden. Als je nog studeert, weet je niet hoeveel je later gaat verdienen. Ik ben er voorstander van, dat je op jonge leeftijd, al om leert gaan met geld, en het liefst met digitale betaalmiddelen zoals de debitcard.
Contant geld gaat steeds meer verdwjnen, en ik vind dat goed omdat het niet goed is om met veel geld over straat te gaan. Een digitaal betaalmiddel zoals een debitcard is beschermd met een pincode die jij alleen maar weet. Schrijf die code nergens op maar onthoud hem goed. Bij een inbraak in je huis kan een kwaadwillende er namelijk met jouw beschermde pincode vandoor gaan.

De creditcard zonder zorgen

De debitcard is de credicard zonder zorgen. Dit komt omdat je door een debitcard te gebruiken geen geld leent, maar wel geniet van alle voordelen van de traditionele creditcard.
Door de debitcard regelmatig te gebruiken in je leven, ga je bewust met je geld om en zal je nimmer in de schulden terecht komen.
Dit komt omdat de debitcard een preaid kaart is. Je stort eerst je eigen geld op de kaart en daarna kan je er wereldwijd mee afrekenen.

Het verloop van je carrière

Je kan nooit weten hoe je leven verloopt. Hoe ziet het er financieel uit? Je kan door omstandigheden wel eens een baan moeten accepteren tegen het minimjmloon. Bijvoorbeeld in de Horeca, de zorg of in de detailhandel.
Het is nooit te laat om de debitcard in te zetten als financieel hulpmiddel.
Er zijn debitcards in verschillende prijsklasses. Voor meer informatie klik je hier>>>

Reacties
Categorieën