Kan jij met iDEAL betalen op internet?

Kan jij met iDEAL betalen op internet?

Het is voor veel mensen niet duidelijk waar je met iDEAL kan betalen op internet. Het hangt er van af of iDEAL als betaalmethode wordt geaccepteerd bij de webwinkel waar je een aankoop wil gaan doen, of bij de dienst waar je een abonnement af wil sluiten. Internationale bedrijven zoals Netflix en Amazon werken niet met iDEAL. Dit komt omdat iDEAL een Nederlandse betaalmethode is en dus niet buiten Nederland kan worden gebruikt door consumenten en bedrijven.
In deze blog leer je wat iDEAL is, en ook leer je of het handig is om iDEAL als betaalmethode in te zetten voor je internetbetalingen.

Wat is iDEAL?

IDEAL is een online betaalmethode die je kan gebruiken in een aantal Nederlandse webshops. (in België wordt Bancontact gebruikt) dus buiten Nederland (internet) kan je niet afrekenen met iDEAL en zal je op zoek moeten naar een andere betaalmethode. Verderop in de blog ontdek je hoe die andere betaalmethode werkt.

Kleven er bezwaren aan iDEAL?

Veel Nederlanders gebruiken iDEAL, niet wetende dat er een aantal bezwaren aan kleven.
Zo zijn transacties met iDEAL niet verzekerd tegen verlies, beschadiging en diefstal. Dus stel dat je een product in een webshop bestelt en het product komt niet aan, of wordt beschadigd geleverd, dan kan je opeens je geld kwijt zijn.

In welk geval kan je iDEAL niet gebruiken als betaalmethode?

Zoals gezegd kan je iDEAL niet gebruiken als de webshop waar je wil kopen iDEAL niet als betaalmethode ondersteunt.
Zo kan je ook bij internationale bedrijven zoals eBAY en Amazon geen spullen aanschaffen via iDEAL. Je hebt een speciale betaalkaart nodig.
Zo’n betaalkaart is de Viabuy debitcard, deze biedt als betaalmethode Mastercard aan.

De Viabuy debitcard

De Viabuy debitcard kent als betaalmethode Mastercard. Deze betaalmethode geeft jou als consument recht op 180 dagen garantie vanaf het moment dat je op internet een contract afsluit (GSM of Netflix) of een aankoop doet bij een webwinkel.
Al je transacties die je afrekent met Mastercard, dus met de debitcard, zijn verzekerd tegen verlies, beschadiging en diefstal. Maar ook als je niet tevreden bent, dan krijg je zonder gedoe je geld terug.
Bovendien kan je met de Mastercard debitcard overal afrekenen.

Een gratis debitcard ontvangen nadat je een bankrekening hebt geopend

De reguliere banken zoals de Rabo en de Ing verstrekken debitcards en creditcards. Voor deze debitcards moet je betalen. Sommige debitcards van Openbank zijn gratis. Met deze debitcard kan je alles doen wat je met de creditcard van Rabo en Ing ook kan. Alleen met het grote voordeel dat je geen geld leent, maar eerst geld op je bankrekening stort. Hierdoor verkrijg je direct een financieel overzicht, waardoor je dus direct 100% controle hebt over je geld.
Vraag Nu de debitcard aan.


Reactie plaatsen