Kan de debitcard je redden als er opeens heel veel kinderopvangtoeslag moet worden terugbetaald?
belastingdienst
belastingdienst
0

Kan de debitcard je redden als er opeens heel veel kinderopvangtoeslag moet worden terugbetaald?

0

Of de debitcard je kan redden als je opeens heel veel kinderopvangtoeslag moet terugbetalen, hangt onder andere van je financiële kennis af. En als het “goed zijn in administratie” je niet gegeven is, dan doe je er goed aan om de hoeveelheid aan financiële informatie, die je in mijn blogs kan lezen goed tot je door te laten dringen.

Een educatief karakter

Deze website heeft een educatief karakter. Dat klinkt misschien wat kinderachtig als je al volwassen bent, maar zo is het zeker niet bedoeld. We kunnen niet allemaal over dezelfde expertise (dezelfde kennis) beschikken. Zoals je ook in de blog “we zijn niet allemaal goed in administratie” kan lezen, heeft iedereen wel iets waar ie goed in is.
Dit betekent als je bijvoorbeeld handig bent en in de bouw werkt, dat je dan waarschijnlijk niet goed in geldzaken bent. En misschien is je iq wat aan de lage kant, waardoor het mogelijk niet haalbaar is om jezelf dingen aan te leren.
Gelukkig kan je dan gebruik maken van de kennis van de experts van mijndebitcard.

Kinderopvangtoeslag en de belastingdienst

Uit de media heb ik vernomen dat er veel mensen financieel gezien enorm gedupeerd zijn omdat ze teveel kinderopvangtoeslag hebben ontvangen van de belastingdienst. Nu vraag ik me af hoe jij dat had kunnen voorkomen? Uit reacties van tv-programma’s bleek dat er mensen zijn die tienduizenden euro’s terug moesten betalen aan de fiscus.
Interviewers vroegen aan de gedupeerden of ze enig idee hadden hoe het kwam dat ze teveel kinderopvangtoeslag hadden ontvangen en waarom ze dat binnen een maand terug moesten betalen. Waarop veel werd geantwoord: het kinderdagverblijf heeft het gezegd en zij weten het vast wel. Mede omdat ze staan ingeschreven bij het landelijke bureau voor kinderopvang stelden de gedupeerden vertrouwen in wat de professionele medewerkers van de kinderopvang hun vertelden.

Had je het kunnen voorkomen met de debitcard?

Vrijwel al je geldzaken kan je met de debitcard regelen en als je daarnaast de nodige tijd had geïnvesteerd in de vele professionele blogs die je op deze website kan lezen, dan had je veel narigheid kunnen voorkomen.

Zet de debitcard in voor al je financiële transacties

Aangezien het niet alleen om de kinderopvangtoeslag gaat, maar ook om andere kosten die er betaald moeten worden, kan je de debitcard goed gebruiken om er al je betalingen mee te verrichten.
Juist vanwege de reden dat je op een debitcard eerst geld dient te storten voordat je daadwerkelijk met de kaart af kan rekenen, ga je veel bewuster met je geld om dan met een creditcard. Bij de laatste leen je namelijk geld en bij elke uitgave die je met een creditcard doet, wordt je schuld groter.
En stel dat je onverwachts geld moet terugbetalen aan de belastingdienst, dan is de kans bij het gebruiken van een creditcard groot, dat je nog veel meer geld moet lenen.

Is geld lenen verstandig?

Diegene die al vaker op deze website zijn geweest weten dat geld lenen zeer onverstandig is. Ooit moet je terugbetalen en je kan nooit weten hoe je er op dat moment financieel voorstaat.
Het is duidelijk dat je beter een debitcard kan gebruiken voor al je financiën.
Bestel daarom nu jouw persoonlijke debitcard.

Reacties
Categorieën