creditcard
creditcard
0

Jouw creditcardkrediet is van invloed voor aanschaf eigen woning

0

Als je een creditcard gebruikt, leen je geld. Hierdoor kan je creditcardkrediet mogelijk invloed uitoefenen op de aanschaf van een eigen woning.
Als je een huis gaat kopen, wordt je financiële situatie onder de loep genomen. Je moet immers iedere maand je hypotheek kunnen betalen. Omdat de link tussen een creditcard en een hypotheek niet algemeen bekend is, wil ik je hier verder over informeren in deze blog.

Toetsingsinkomen

Om er achter te komen wat voor hypotheek je kan dragen, wordt je toetsingsinkomen berekend.
Je toetsingsinkomen is het bedrag waarover je maximale hypotheek berekend wordt.
Je toetsingsinkomen kan afwijken van je bruto jaarinkomen. Dit komt omdat hypotheekverstrekkers rekening houden met jouw persoonlijke financiële verplichtingen. Je kan hierbij denken aan je creditcardkrediet, maar ook aan alimentatie. Ook lopende leningen worden in de berekening meegenomen. Het is dus geheel afhankelijk van jouw persoonlijke financiële situatie wat jouw toetsingsinkomen is.
Op basis van al deze zaken wordt je maximaal te lenen hypotheek berekend.

Zet vandaag nog je creditcardkrediet stop

Als je overweegt om een huis te gaan kopen, doe je er verstandig aan om vandaag nog je creditcardlening stop te zetten. Het is een stukje zekerheid, zodat je later niet in de problemen komt. Misschien denk je dat je niet zonder creditcard kunt. Je bent eraan gewend geraakt om bij internetaankopen je creditcard te pakken. Mogelijk gebruik je de creditcard ook als je iets wil kopen, zonder dat je het geld ervoor hebt.
Om je te beschermen tegen leningen (waarbij hoge rentes horen) is er een alternatief in de vorm van de vooraf oplaadbare creditcard. Doordat je geen geld leent, maar zelf geld op de kaart stort, heb je niets te maken met het BKR. Voor deze oplaadbare creditcard, ook wel debitcard genoemd, komt iedereen boven de 18 jaar in aanmerking.

De debitcard is de vooraf oplaadbare creditcard zonder BKR

Zoals gezegd is de debitcard de vooraf oplaadbare creditcard waarbij je geen geld leent. Je koopt niet op afbetaling als je de debitcard gebruikt. Je hoeft geen hoge rente over een uitstaand bedrag te betalen, want je kan de kaart alleen gebruiken als er voldoende geld op staat. Hierdoor is een debitcard geen beperking, in tegenstelling tot een creditcard, als je straks een eigen huis wil gaan aanschaffen.

Kan ik met een debitcard hetzelfde als met een creditcard?

Met een debitcard kan je hetzelfde als met een creditcard. Je kan er op internet mee afrekenen, maar ook onderweg kan je er al je aankopen mee doen in fysieke winkels, afrekenen bij benzinestations, een auto huren en nog veel meer. Overal waar Mastercard geaccepteerd wordt, kun je betalen met je debitcard.

Reacties
Categorieën