Je Energierekening kan je betalen met je Viabuy bankrekening
Viabuy
Viabuy
0

Je Energierekening kan je betalen met je Viabuy bankrekening

0

Laatst kreeg ik een vraag van een van mijn bezoekers wat de bankrekening van Viabuy precies omhelst en of de energierekening ermee kan worden betaald. Aangezien nog niet iedereen weet dat je bij de Viabuy debitcard een gratis bankrekening krijgt waarmee je al je betalingen kan verrichten, lijkt het mij een goed moment om hier verduidelijking in te brengen.

Zit er verschil in de ene of de andere bankrekening?

Qua mogelijkheden zit er geen verschil in de ene of de andere bankrekening. Wel wat betreft de kosten die je moet betalen voor het hebben van een betaalrekening bij je bank. Gelukkig is de Viabuy bankrekening een bankrekening die gratis is.

Heb je dan minder mogelijkheden dan bij de RABO of bij de ING?

Nee, je hebt exact dezelfde mogelijkheden als bij de RABO of de ING. Zo kan je al je rekeningen en je acceptgiro’s ermee betalen. Ook het instellen van automatische incasso’s zoals bijvoorbeeld voor je maandelijkse energierekening behoort tot de mogelijkheden. Bovendien wordt de Viabuy bankrekening tesamen met de debitcard geleverd. Hoe het precies werkt lees je hieronder.

De Viabuy bankrekening is gekoppeld aan de debitcard

Het is erg handig dat de Viabuy bankrekening gekoppeld is aan de debitcard. Zo kan je erg makkelijk met behulp van een persoonlijk toegekend IBAN nummer geld op je debitcard storten. Dit kan je contant doen, maar ook via een bankoverschrijving.

Waarom is de combinatie van een debitcard en een bankrekening handig

Omdat iedereen met behulo van een persoonlijke IBAN bankrekeningnummer geld op jouw Viabuy debitcard kan storten is de combinatie van een debitcard en een bankrekening erg handig. Een bijkomend voordeel is dat je de bankrekening er helemaal voor niks bij ontvangt.

Is een debitcard het meest ideale betaalmiddel?

Je kan de debitcard zien als het meest ideale betaalmiddel omdat je door een debitcard te gebruiken alleen maar geld uit kan geven wat je echt hebt. Dit is bij een creditcard totaal anders. Bij een creditcard leen je geld, wat je later weer terug moet betalen. Logisch is dat je met een creditcard minder goed je geldzaken kan overzien.
Daarom is de debitcard een fantastische betaalmiddel. Je zal door het regelmatig gebruiken van een debitcard nooit in de schulden terecht komen.

Reacties
Categorieën