Je debitcard koppelen aan je Paypal account

Je debitcard koppelen aan je Paypal account

Het koppelen van een debitcard aan je Paypal account is mogelijk met de Openbank debitcard.

Paypal kan je koppelen aan de beste debitcards

Zoals net besproken kan je Paypal koppelen aan de beste debitcards.
Voor als je niet weet wal Paypal is, zal ik het hier even voor je uitleggen.
Paypal is een online betaalmethode, waar je eenvoudig een debitcard aan kan koppelen. Steeds meer Nederlanders en Belgen gaan Paypal gebruiken in combinatie met een van de N26 debitcards, omdat het superveilig is.
Je hoeft alleen maar je gebruikersnaam en je wachtwoord in te vullen, bovendien kan je dit ook vastleggen in een passwordmanager. Je kan het volledig aanpassen naar je persoonlijke wensen.

Wat is een passwordmanager

Een passwordmanager is een handig hulpmiddel op je computer, waarmee je logins kan automatiseren. We moeten tegenwoordig zoveel wachtwoorden onthouden, zodat je er makkelijk een vergeet. Om een nieuw wachtwoord aan te vragen moet je vaak geduld hebben, je kan niet afmaken waar je mee bezig was. De passwordmanager biedt een oplossing.
De eerste keer dat je inlogt op je website waarvan je passwordmanager nog niks heeft vastgelegd, vraagt ie of je de inlogcodes wil bewaren. De volgende keer dat je weer gaat inloggen op die website, is er slechts één muisklik nodig om in te loggen. Je zal ontdekken dat het heel makkelijk werkt.
Zo kan je ook je Paypal account vastleggen in een passwordmanager.

Hoe koppel je de debitcard aan Paypal?

Je moet je in Paypal eerst registreren. Deze registratie is gratis. Je vult persoonlijke gegevens in, maar ook je Mastercard debitcard nummer. (Dit nummer vind je op jouw debitcard terug).
Het koppelen van je debitcard doe je links in het Paypal scherm (als je bent ingelogd) door te klikken op “bankrekening of creditcard koppelen” . Vervolgens klik je op het vak creditcard, en vul je het 16-cijferige debitcardnummer in.
Nu is je debitcard gekoppeld aan je Paypal account, en kan je betalen alsof je een creditcard in handen hebt.
Je rekent af door slechts een muisklik in Paypal, maar eigenlijk reken je af met je debitcard. Je moet dus wel voldoende geld op je debitcard hebben staan. Als je niet voldoende geld op je debitcard hebt staan, geeft Paypal een foutmelding.
Op deze manier kan je dus niet teveel geld uitgeven, in tegenstelling tot een creditcard (waarbij je ongemerkt geld leent).

Debitcards vergelijken

Voordat je beslist welke debitcard je aan je Paypal account gaat koppelen Vergelijk je eerst de Debitcards die daarvoor in aanmerking komen.


Laura
Door

Laura

op 23 Jan 2019

Iemand heeft het nummer van mijn visa kaart gestolen (afgelezen) en heeft dit aan zijn paypal toegevoegd. Er is dus van mijn visa rekening een bedrag naar paypal gegaan, maar niet mijn paypal. Natuurlijk heb ik direkt mijn visa geblokkeerd en een nieuwe pas aangevraagd. Maar hoe krijg ik dit geld terug? Ik ben reeds bij de politie geweest om dit te melden. Mijn bank zal nu met dit rapport nummer VISA vragen het bedrag terug te storten op mijn VISA konto. Maar kan er iemand hier iets over zeggen? Heb ik recht van bescherming hier? Ik snap trouwens niet dat het zo eenvoudig is om een credit card nummer toe te voegen. Geen enkele bevestiging wordt gevraagd!

Jos
Door

Jos

op 23 Jan 2019

Beste Laura, Of je een debitcard of een creditcard hebt, frauduleuze handelingen kunnen voorkomen, maar Visa en Mastercard staan altijd garant. Dit betekent dus dat je altijd je geld terug krijgt. Natuurlijk wordt van je verwacht, dat je ervoor zorgt, dat je creditcardnummer en je csv code niet in verkeerde handen terecht komt. Ik begrijp niet waarom je direct een andere kaart heb besteld, dit hoort je creditcardmaatschappij voor je te regelen. De juiste weg was om direct contact op te nemen met de creditcardmaatschappij. In jouw situatie geeft waarschijnlijk je reguliere bank de kaart uit en is het een aardige service van die bank dat ze het voor je regelen. Bij de traditionele creditcard, die jij waarschijnlijk hebt, kan er heel veel geld via de kaart uitgegeven worden. Je koopt immers op krediet. Bij een debitcard is dat anders. Bij een debitcard, die je dus kan gebruiken alsof het een creditcard is, is het risico beperkt tot het bedrag wat je zelf op de kaart heb gestort. Alleen dat geld kan je uitgeven, en komt je debitcard in verkeerde handen, dan wordt de beperkte schade uiteraard voor 100% vergoed.

Clemens
Door

Clemens

op 11 Jan 2019

Jos, begrijp ik het goed dat ik vanuit Paypal geld kan overmaken naar de debitcard en dat het geld dan op de onderliggende bankrekening verschijnt? Zonder dat Paypal de naam van de bankrekeninghouder (ik) te zien krijgt? De naam op de card mogen ze zien. Omgekeerd krijg ik een foutmelding als ik geld van de debitcard op Paypal wil storten. Dan mopperen ze dat er een bankrekening gekoppeld moet worden. Dat snap ik ook niet. Net of de card niet gebruikt kan worden.

Jos
Door

Jos

op 11 Jan 2019

Beste Clemens, Je kan de debitcard aan je Paypal account koppelen. Je vult de kaartgegevens in https://mijndebitcard.nl/gebruik-debitcard-als-een-creditcard/" rel="noopener" target="_blank">bij Creditcard Mastercard. Uiteraard kan je ook de Viabuy bankrekening die bij je debitcard hoort in Paypal koppelen. Je vult inderdaad alleen in dat veld je Viabuy IBAN bankrekeningnummer in. Maar aangezien je debitcard reeds is gekoppeld in Paypal, is het niet nodig om je Viavbuy bankrekeningnummer te vermelden. Het storten van geld vanaf je debitcard naar je Paypal account is niet nodig, omdat als het goed is je jouw debitcard reeds met Paypal hebt verbonden.

Clemens
Door

Clemens

op 11 Jan 2019

Jos, begrijp ik het goed dat ik vanuit Paypal geld kan overmaken naar de debitcard en dat het geld dan op de onderliggende bankrekening verschijnt? Zonder dat Paypal de naam van de bankrekeninghouder (ik) te zien krijgt? De naam op de card mogen ze zien.

adrianus
Door

adrianus

op 03 Apr 2018

kan je ook geld van paypal naar je debitcard storten

Jos
tom
Door

tom

op 26 Oct 2017

hoe log ik dan in zonder credit card

Jos
Door

Jos

op 26 Oct 2017

Beste Tom, Nadat je jezelf bij Paypal hebt aangemeld kan je rechts bovenaan in het Paypalscherm inloggen en vervolgens je Viabuy debitcard koppelen bij de creditcardgegevens. Ook hier kan je de debitcard gebruiken https://mijndebitcard.nl/gebruik-debitcard-als-een-creditcard/" rel="noopener" target="_blank">alsof het een creditcard is.

Reactie plaatsen