debitcardaanvragen
Zakelijke debitcards
Zakelijke debitcards
0

Is een zakelijke debitcard de perfecte oplossing voor ondernemers?

0

Een zakelijke debitcard is de perfecte oplossing om als bedrijf geen geld te hoeven lenen, hetgeen bij een betaalkaart zoals de traditionele creditcard wel het geval is.

Wat is een zakelijke debitcard

Een zakelijke debitcard is een vooraf oplaadbare creditcard. Je moet eest geld op de kaart storten, voordat je er ergens mee kan betalen. Het klinkt heel erg simpel. Nou dat is het ook. Als je deze website vaker hebt bezocht, dan weet je wat een persoonlijke debitcard is, en misschien weet je ook wel dat je je persoonlijke uitgaven moet scheiden van je zakelijke. Dat is zoals de belastingdienst het graag ziet. Het maakt je belastingaangifte ook veel simpeler.

Hoe werken zakelijke debitcards

In wezen werken zakelijke debitcards hetzelfde als persoonlijke. Als de debitcard eenmaal is aangemaakt, bij een persoonlijke door het debitcardbedrijf, bij de zakelijke debitcard door je werkgever, dan is de volgende stap ervoor zorgen dat er geld op staat. Bij de persoonlijke doe je dat natuurlijk zelf en bij de zakelijke debitcard zullen de diverse kaarten opgewaardeerd dienen te worden via een zakelijke bankrekening.

Een zakelijk debitcardaccount

Voor het midden en kleinbedrijf en voor Grote ondernemingen gebeurd dit via het zakelijke debitcardaccount, dit is wat je als ondernemer aanvraagt bij je debitcardmaatschappij. Het is een cetraal beheersysteem van waaruit je debitcards uitgeeft.

Virtuele of Fysieke debitcards?

Zowel voor persoonlijke als voor zakelijke debitcards heb je virtuele, dit zijn digitale debitards. Maar je hebt ook fysieke kaarten. Wat is nou handiger? In wezen maakt het geen verschil, of eigenlijk wel? Het enige verschil is de levertijd. Virtuele, dus digitale debitcards ontvang je meteen in je mailbox. het is een 16 cijferig kaartnummer net zoals bij de fysieke kaarten, en een csv nummer en een vervaldatum. Meer is er niet nodig om de betalingen te kunnen doen. En bovendien koppel je Google Pay of Apple Pay aan je mobiel. Zo kan er onderweg ook zeer eenvoudig met de debitcard betaald worden.

Waarom zijn er dan nog fysieke debitcards?

Fysieke debitcards zijn er nog omdat we dat al heel lang gewend zijn om mee af te rekenen, en dat keer je niet zomaar om.

Klik hier voor meer info

Reacties
Categorieën