Is een debitcard voor elk beroep nuttig?
Debitcard
Debitcard
0

Is een debitcard voor elk beroep nuttig?

0

Om aan je uit te leggen of een debitcard voor elke beroep nuttig is, zal je eerst moeten weten wat de voordelen van een debitcard zijn ten opzichte van een creditcard. Een belangrijk voordeel van een debitcard is dat je geen geld leent, maar eerst de kaart opwaardeert met je eigen geld en daarna kan je met de debitcard overal ter wereld betalen.
Op deze manier ga je bewuster met je geld om. Dit komt door die o zo belangrijke tussenstap. Je wordt gedwongen om na te denken waaar je je geld aan gaat besteden, en wat de hoogte van dat te besteden bedrag is.

Een creditcard brengt je in de problemen

Er zijn zoveel situaties bekend van mensen die een creditcard hebben gebruikt en daarna enorm in de schulden terecht zijn gekomen. De oorzaak hiervan is dat je zonder na te denken je creditcard kan trekken om af te rekenen. Aan het eind van de maand zie je pas de afrekening die je op dat moment pas krijgt toegestuurd over de post of via de email,of in het account dat je hebt bij het creditcardbedrijf. Op dat moment moet je binnen een hele kort termijn betalen. Als je dat niet doet of niet kan dan krijg je een boeterente van maar liefst 14% over die openstaande schuld heen.
Het probleem is ook dat je dit meestal van tevoren niet aan ziet komen. Daar komt bij dat je zoveel andere financiële verplichtingen hebt waar je ook tijdig aan moet voldoen.
En geloof me het komt in elke beroepsgroep voor. Het is echt niet alleen als je een laag inkomen hebt, maar ook als je een heel hoog inkoment hebt, daar ga je namelijk naar leven.
Zie bijvoorbeeld het artikel van een bekende voetballer: Rafaël van der Vaart.
Zo zijn er ook situaties bekend van artiesten die veel geld over hadden en het onbeheerst uit gingen geven met hun creditcard. En zoals net ook al aan je verteld, overzie je met een creditcard je uitgaves niet en met een debitcard wel.
En aangezien je met een debitcard dus 100% controle hebt over je geldzaken lijkt het me bijzonder raadzaam om vandaag nog een debitcard aan te schaffen.

Reacties
Categorieën