Met de debitcard voorkom je financiële problemen

Met de debitcard voorkom je financiële problemen

Het BKR maakte onlangs bekend dat, volgens de kredietbarometer, er per 1 Juli 2015 777.767 mensen een betalingsachterstand hebben op een openstaande lening. Dat zijn er toch weer 7039 meer dan op 1 Januari 2015

Helaas zien velen nog niet de risico’s van openstaande leningen. En nu  is er alweer sprake van een aanzienlijke toename. Steeds meer mensen hebben moeite om hun financiële achterstand in te lopen. Ondanks dat de ergste economische crisis achter de rug is, zitten veel mensen met financiële problemen.

De kredietregistratie

Het BKR ( bureau voor kredietregistratie) houdt van elke Nederlander met een afgesloten krediet een registratie bij in het centraal krediet informatiesysteem, daaruit afgeleid wordt de kredietbarometer, dit is een meetinstrument welke de trends en de ontwikkelingen toont in het betalingsgedrag van de geregistreerden.
Hoewel sommigen dit als beklemmend ervaren, is het BKR er juist om mensen te beschermen tegen te veel onverantwoorde leningen.

Mensen komen in problemen als ze meer geld lenen dan ze terug kunnen betalen. Het geleende bedrag wordt overigens ook nog verhoogd met rente. Hoe langer de looptijd is, hoe meer extra geld er betaald moet worden.

Een van de grootste oorzaken van problemen is het gebruik van de creditcard. Eenmaal aangevraagd, wordt er direct een dossier geopend door het BKR, en dat kan consequenties hebben als je later bijvoorbeeld een hypotheek af wil sluiten.

Problemen met een creditcard

Een creditcard gebruiken is in feite ook gebruik maken van een lening. Op het moment dat iets gekocht wordt en afgerekend wordt met een creditcard, leen je geld. De betaling van de rekening van de creditcardmaatschappij gebeurt later. Dat is het probleem voor velen, want als er niet voldoende geld op de betaalrekening staat, wordt het bedrag een lening op afbetaling, met zeer hoge boeterente.

Een debitcard voorkomt deze problemen, omdat deze alleen gebruikt kan worden als er voldoende geld op staat. Het geld wordt vooraf op de kaart gezet, dit kan alleen als dat geld beschikbaar is. Geen lening dus.

Ook beroemdheden kunnen in de problemen komen

Het zijn niet alleen mensen met een gemiddeld inkomen die de problemen ervaren van een creditcard.
In een artikeltje over voetballers Rafael van der Vaart en Khalid Boularouz stond te lezen hoe ze erg veel geld kwijt waren geraakt omdat hun exvriendin Sabia een gat in haar hand bleek te hebben.
Ze ging maar al te graag winkelen met de creditcard van haar vriendjes.

Al verdien je nog zo veel geld, de meeste mensen geven ook dan meer geld uit dan verantwoord is. Hoeveel beroemdheden komen niet in het nieuws door hun financiële problemen?
Ook zij zijn gebaat bij het gebruik van de debitcard, al zullen zij er misschien wat hogere bedragen op kunnen storten.

Of je nu veel geld, of wat minder te besteden hebt, het is altijd verstandig om een debitcard in gebruik te nemen.
Klik daarom Hier>>> om jouw persoonlijke debitcard te bestellen

Reactie plaatsen