Is een debitcard hetzelfde als een prepaid creditcard?

Is een debitcard hetzelfde als een prepaid creditcard?

Zo nu en dan krijg ik de belangrijke vraag van mijn cliënten of een debitcard hetzelfde is als een prepaid creditcard en wat je er exact mee kan doen. De fantastische debitcard kan je zien als een prepaid creditcard.
Het betreft dus een vooraf oplaadbare debitcard. Eigenlijk hoef je “vooraf oplaadbaar” niet in een adem te noemen met een debitcard. Een debitcard is namelijk altijd vooraf oplaadbaar. Dit is meteen het grote verschil met de traditionele creditcard. Bij de laatst genoemde kaart kan je geen geld opladen. Dit komt omdat je bij de creditcard geld leent en dat wil je niet. Het lenen van geld heeft al menigeen ernstig in de financiële problemen gebracht.
Ikzelf ben nog iemand van de oude stempel en ben van mening dat je alleen voor een eigen woning een lening afsluit.
In de loop der jaren heb ik veel mensen geld zien lenen en naar mijn bescheiden mening is het heel erg simpel. Aangezien je niet uit kan geven wat je niet hebt en nooit kan weten hoe je er op een later tijdstip financieel voorstaat, is het lenen van geld niet handig.
Ook het achteraf betalen zoals dat tegenwoordig op veel websites/webshops het geval is is een levensgevaarlijke betaalmethode.

Behoor jij tot een kwetsbare groep in de samenleving of zijn financiën niet echt iets waar je goed in bent?

Het kan zijn dat je tot een kwetsbare groep in de samenleving behoort en er weinig aan kan doen omdat je een slechte start hebt gemaakt of door ziekte (psychische en/of lichamelijke) oorzaken, ook je geldzaken niet onder controle hebt. Geen zorgen, met de debitcard kan je jouw geldzaken volledig op de rails krijgen.

Idealer dan creditcard of Maestro bankpas

De debitcard is veel idealer dan dat je een creditcard gebruikt of een Maestro bankpas. In het geval van een creditcard leen je geld en kan je nooit weten of je het geleende geld tijdig terug kan betalen. Lukt het je niet om tijdig terug te betalen dan komt er ook nog eens een enorm hoge boeterente over de door jou geleende creditcardbedragen heen. En heb je een maand later nog niet alles terugbetaald? Dus je creditcardschulden en al je andere vaste laste zoals huur hyptheek en je benzine en boodschappen e.d. (die je dus ook met je creditcard hebt afgerekend) dan krijg je te maken met een nog hogere rentelast. Namelijk de rente over rente die je over je creditcard moet betalen. Ook zal je te maken krijgen met een achterstand in je zorgkosten en je energie. Ook daar kan je over een maand op invorderingskosten van het incassobureau of van de deurwaarder wachten.

In het geval je gebruik maakt van een Maestro bankpas om bijvoorbeeld je boodschappen mee af te rekenen in de supermarkt, dan overzie je de uitgaven niet. Je zal niet alleen in de supermarkt pinnen, maar ook zal je pinnen voor benzine en je aankopen bij de drogist. Al die verschillende pinbedragen maken dat je het overzicht al heel snel kwijt bent.
Een enorm goede oplossing voor deze problemen is de debitcard. Met de debitcard stort je zoals gezegd vooraf geld op de kaart en zo ga je veel bewuster met je geldzaken om en zal je niet snel in de schulden terecht komen.
Reden genoeg om direct jouw persoonlijke debitcard aan te vragen>>

Wat kan je exact met de debitcard doen?

Met de debitcard welke je misschien al kent onder de benaming prepaid creditcard kan je contactloos betalen bij elke fysieke winkel. Het is erg handig als je even snel een boodschap wil doen, snel door wil rijden op tolwegen, maar ook als je even snel een snack wil nemen. De mogelijkheden zijn eerlijk gezegd onbegrensd. En met het enorm grote voordeel dat je met elke debitcard die op deze website wordt aangeboden je jouw geldzaken volledig overziet.

Moet je met een debitcard contactloos afrekenen?

Nee hoor, het hoeft niet. Je kan ook met een beveiligde pincode afrekenen met je debitcard. En als je op internet een aankoop wil doen of wil reserveren voor een vliegreis, vakantie of een auto wil huren dan tik je simpelweg het 16-cijferige debitcardnummer in.

Kan ik elke willekeurige bankrekening koppelen aan mijn debitcard?

Dit hangt van de debitcard af. Alleen bij de Viabuy debitcard kan je elke bankrekening aan jouw persoonlijke Viabuy debitcard koppelen.

Heb je nog wel een bankrekening nodig?

Nee, als je een Viabuy debitcard aanvraagt of er al een hebt, dan heb je geen bankrekening nodig. Je krijgt bij de Viabuy debitcard een gratis IBAN bankrekening cadeau. Deze bankrekening wordt aan je Viabuy debitcard gekoppeld. Zo kan iedereen geld op je kaart storten.
Als je zelf wegens omstandigheden nog geen bankrekening hebt dan kan je toch een debitcard verkrijgen. Je kan simpwelweg de eerste storting contant doen bij een Grenswisselkantoor of bij een Western Union agentschap.

Iedereen kan een debitcard bemachtigen

We hebben het al vaker gezegd dat iedereen een debitcard kan bemachtigen. Je hebt voor het aanvragen geen ingewikkelde procedures zoals dat bij een creditcard het geval is en bovendien overzie je door een debitcard in gebruik te nemen je geldzaken voor de volle 100%.
Vraag nu de Viabuy debitcard aan en ontvang hem morgen al in je brievenbus>>

Reactie plaatsen