Is een debitcard hetzelfde als een creditcard?
Debitcard
Debitcard
0

Is een debitcard hetzelfde als een creditcard?

0

Vrij recentelijk kreeg ik de vraag van een van mijn bezoekers, of een debitcard hetzelfde is als een creditcard? Aangezien de creditcards met name door de aantrekkende ecoomie, maar ook door de nieuwe privacywetgeving AVG, weer behoorljk in de belangstelling staan, hebben wij van Mijndebitcard.nl gemeend er weer eens aandacht aan te moeten besteden.

Gebruik je debitcard als creditcard

Zoals de trouwe bezoekers van Mijndebitcard.nl weten wordt in de blog: gebruik debitcard als creditcard uitgebreid belicht of er verschilen zijn in het gebruik tussen een debitcard en een creditcard. Wil je er meer over weten? Neem dan die blog nog eens door! Van tijd tot tijd worden er namelijk interessante gebruiksmogelijkheden, zoals het koppelen aan je Paypal account, aan de debitcards toegevoegd.

Overal waar je een creditcard kan gebruiken, kan je ook met een debitcard afrekenen

Zowel de creditcards als de debitcards zijn aangesloten bij het wereldwijde Mastercard netwerk, hierdoor is er geen enkel verschil in het afrekenproces.

Wel of niet opwaarderen van de betaalkaart?

Bij een debitcard stort je van tevoren geld op de kaart. Er moet dus wel voldoende saldo op de kaart staan, anders wordt je betaling geweigerd. Voordeel hiervan is dat je geen geld uit kan geven dat je niet hebt.
Bij een creditcard daarentegen krijg je de rekening achteraf gepresenteerd van je bank of creditcardmaatschappij. Je leent dus geld en je kan nooit van tevoren weten of je het geleende geld tijdig kan terugbetalen. Hierdoor is de creditcard een risicovolle betaalkaart, waar je je vingers beter niet aan kan branden, en aangezien de debitcard over dezelfde gebruiksmogelijkheden beschikt, doe je er verstandig aan om voor de debitcard te kiezen.

Word je altijd geaccepteerd?

Of je voor een creditcard geaccepteerd wordt, hangt af je financiële situatie, maar ook hangt het af van je financiële verleden. De aanvraagtijd is doorgaans vrij lang. Dit komt omdat je financiële gegevens moet overleggen, welke de creditcardmaatschappij vervolgens onder de loep neemt.
Bij een debitcard is de levertijd vrij kort. Zo ontvang je de Viabuy debitcard binnen 2 dagen in huis>>>
De snelle levertijd heeft te maken met dat er geen persoonsgegevens overlegd hoeven te worden.

Reacties
Categorieën