Inkomen van de man onmisbaar in het huishouden
Financieel Overzicht
Financieel Overzicht
0

Inkomen van de man onmisbaar in het huishouden

0

Er is de laatste tijd veel gezegd over dat vrouwen zich willen ontwikkellen. Na het artikel dat ik gisteren las, is duidelijk geworden, dat vrouwen er toch meer voor de kinderen zijn en eigenlijk niet zoveel werken.
Hun inkomen wordt in vrijwel alle gevallen als een extraatje gezien.
Overigens ontdekte ik in een ander artikel dat 75% van de samenwonende mannen van mening zijn dat hun inkomen enorm belangrijk is. Vraag me af: waar wordt de financiële verantwoordelijkheid gelegd bij samenwonenden?
Logisch lijkt het me dat in een goed huwelijk of in welk samenwoningsverband dan ook, dat je samen beslist over alle financiële zaken.

Welke betaalmiddelen zet je in?

Ook met betrekking tot de betaalmiddelen die je inzet, is goed overleg van belang. Ook al woon je samen en doe je bepaalde financiële transacties afzonderlijk, dan is ook belangrijk dat je partner niet in de financiële problemen terecht komt. Jij gaat zeker last ondervinden van de spanning die je partner heeft als het bij hem/haar wat de financiën betreft misloopt.

Debitcard of creditcard?

Een creditcard is een geldlening. Je hebt een zeker krediet en kan heel makkelijk, zonder er bij na te denken geld uitgeven. Maar als aan het eind van de maand de afrekening van je creditcard komt, dan kan die wel eens tegenvallen.
Het is al zoveel mensen overkomen dat je er geen erg in hebt hoeveel je in totaal via je creditcard hebt besteed.
Met andere woorden je raakt snel het financiële overzicht kwijt.
Een oplossing is een debitcard. Bij deze betaalkaart zal je het overzicht niet snel verliezen. Dit komt omdat je van tevoren je eigen geld op de debitcard stort en daarna kan je er een betaling mee verrichten.
Met een debitcard kan je dus nooit in de financiële problemen terecht komen, omdat je alleen maar geld uit kan geven wat je werkelijk hebt.
Een debitcard staat ook los van je bankrekening, dus je vaste lasten komen nooit in gevaar.

Reacties
Categorieën