Hogere inkomens in de problemen
Geen categorie
Geen categorie
0

Hogere inkomens in de problemen

0

Recentelijk is ontdekt dat de diegene die een hoog inkomen hebben ook financieel de plank volledig mis hebben geslagen. Je kan het je levendig voorstellen, op het moment dat je promotie maakt en je inkomen stijgt fors, dat je er naar gaat leven. De hamvraag is: hou je nog wel geld over voor onvoorziene omstandigheden?

Een goede administratie

Natuurlijk moet je of je nou arm bent of rijk een degelijke administratie voeren. Zo heb je elk moment duidelik inzicht in je ingave- en uitgavepatroon.

Wat zijn de boosdoeners?

De ergste boosdoener is onverwachts of met een impuls geld uitgeven. Je denkt een interessante aanbieding via internet of via je email te krijgen en schaft het product of de dienst direct aan met je creditcard. Ach, op je creditcard heb je toch voldoende krediet denk je op dat moment. Maar geld lenen moet je niet willen in. Zoveel mensen zijn door geld te lenen enorm in de financiële problemen terecht gekomen. Van bijstandsniveau tot hoog afgestudeerden aan de universiteit.
Het kan iedereen overkomen. En als je geen geld reserveert voor onvoorziene omstandigheden dan ben je niet goed bezig.

Hoeveel geld moet ik achter de hand houden?

Hoeveel geld je achter de hand moet houden is lastig aan te geven. Het hangt af van je persoonlijke situatie. Maar €10.000,- moet je echt hebben. En gaat bijvoorbeeld je koelkast stuk, zuiver dat vermogen dan weer aan.
Nogmaals ook mensen met een bijzonder hoog inkomen zijn ook de fout ingegaan.

Wat je nog meer kan doen

Ga nadenken over of je nog wel langer geld wil lenen. Ik had het over een creditcard, maar ook iets kopen en later betalen is geen goede optie. Velen zijn in de problemen gekomen door nu te laten leveren en later af te rekenen, maar ook in termijnen betalen bij postorderbedrijven kan je de kop kosten. Als je op een gegeven moment de maandelijkse betaling niet kan doen, dan krijg je hele hoge kosten aan je broek.
Als dit het enige is wat je later betaalt dan valt het wel mee, maar helaas is het voor velen een gewoonte geworden. Leer alsjeblieft die gewoonte snel af. Want geld te kort komen is echt niet leuk.

Nooit meer geld tekort

Aangezien geld te kort komen niet leuk is en je nu de reden weet, ga je natuurlijk op zoek naar een goede variant voor de creditcard. Je wil een betaalmiddel dat voldoet aan al je wensen.
Je hoeft niet verder te zoeken, want ik heb de oplossing voor je.

Debitcard

Reacties
Categorieën