Het veilige alternatief voor een creditcard
Debitcard
Debitcard
0

Het veilige alternatief voor een creditcard

0

Omdat al vaker aan het licht is gekomen dat mensen met een enorm hoog inkomen ook in de financiële problemen terecht kunnen komen. Zie de video  van de bekende voetballer Rafaël van der vaart heb ik gemeend de onveiligheid van creditcards met je te moeten delen.

Hoe onveilig zijn creditcards?

Met de onveiligheid van creditcards doel ik vooral op de onoverzichtelijkheid van je betalingen. Bij een creditcard (dit is een geldlening) krijg je de beschikking over een zeker krediet wat varieert van €2.500,- tot €10.000,- afhankelijk van welke creditcard je kiest. Of je de keus hebt tussen al die creditcards is nog maar de vraag. Bij elke creditcard wordt je inkomen getoetst door het BKR. Zo zijn er creditcards waarbij de inkomenseis €1150 is en creditcards waarbij de inkomenseis €2236,- netto per maand is. Het is bij het aanvragen van een creditcard van belang of je over een zeker vast inkomen beschikt. Alleen dan kan je in aanmerking voor een creditcard komen. Ook spelen andere factoren een rol zoals: heb je je rekeningen altijd op tijd betaald? Heb je geen andere geldleningen lopen? Heb je geen schulden?

Welke creditcard wil je?

Welke creditcard je graag wil heeft dus ook te maken met de hoogte van je inkomen. Des te hoger je inkomen des te meer keus je hebt tussen de verschillende creditcards. Begrijp goed dat als je een creditcard aan wil schaffen met een krediet van €10.000,- dat je veel financieel risico loopt. Je kan veel uitgeven met je creditcard, zonder dat je er bij na hoeft te denken. Totdat aan het eind van de maand de afrekening van de creditcardmaatschappij komt.
Uit heel veel praktijkgevallen is bekend dat mensen die een creditcard hebben hun uitgaves op de kaart niet bijhouden. Een enorm groot financieel risico loop je dus met een creditcard. Hoe kom jij andere maandelijkse verplichtingen na, als blijkt dat je opeens een hele grote creditcardschuld hebt? Weet wel dat als je in een keer je creditcardschuld niet kan voldoen, dat je dan de reeds gedane creditcarduitgaves gespreid moet gaan betalen. Met het gevolg dat je een boeterente moet betalen die begint bij 12%. Hoe meer krediet je op je creditcard hebt staan, hoe hoger de boeterente voor gespreid betalen bedraagt. De bedragen voor te laat betalen worden ook met een hoge rente belast. Ook wel bekend als rood staan bij je bank of creditcardmaatschappij. Wil je dit voorkomen kies dan voor een veilig alternatief voor een creditcard waarbij je over minimaal dezelfde mogelijkheden beschikt als die van de duurste creditcard.

De debitcard is het veilige alternatief voor een creditcard

De debitcard is een vooraf oplaadbare creditcard waarbij je over dezelfde mogelijkheid beschikt als die van een creditcard. Met een debitcard kan je overal terecht waar je ook met een creditcard kan afrekenen. Alleen heb je bij een debitcard niet het nadeel dat je het overzicht in je geldzaken uit het oog verliest. Je stort bij een debitcard namelijk eerst geld op de kaart (je leent dus geen geld). Hierdoor hou je 100% overzicht in je geldzaken en kan je nooit rood komen te staan en heb je ook geen last van hoge- of verborgen kosten.

Kies voor een gratis debetcard!

Klik hier om je debetcard aan te vragen
Reacties
Categorieën