Het aanvragen van bijzondere bijstand voorkom je met de debitcard
Financieel Overzicht
Financieel Overzicht
0

Het aanvragen van bijzondere bijstand voorkom je met de debitcard

0

Het lijkt misschien leuk dat je bijzondere bijstand aan kan vragen, maar let wel, je kan er maar beter voor zorgen dat je voldoende geld beschikbaar hebt voor onvoorziene zaken.

Onvoorziene omstandigheden

Met onvoorziene zaken in de alinea hierboven worden onvoorziene omstandigheden bedoeld bijvoorbeeld in het geval dat je onverwachts langdurig ziek wordt en in het ziekenhuis terecht komt, met daarna een revalidatietraject, met kosten waar je echt geen rekening mee had gehouden. Sterker nog je hebt er nooit aan gedacht dat jou iets naars zou overkomen.
Ook kan het zijn dat je om een andere reden je baan kwijtraakt of opeens in een verslaving terecht komt.
Hoe je het ook wendt of keert, alles in het leven kost geld. En je zal toch geld moeten reserveren, ook voor zaken waar je geen rekening mee hebt gehouden. De debitcard kan daarbij een interessant financieel hulpmiddel zijn.

Loonbeslag

Het kan iedereen overkomen, dat je onverwachts niet meer aan je financiële verplichtingen kan voldoen. Zelfs zo erg dat er beslag op je loon wordt gelegd. De schulden zijn veel te ver opgelopen. De oorzaak kan een creditcardlening zijn. Je wilde graag tijdens je vakantie een auto huren in het buitenland en dacht dat dat alleen maar met een creditcard mogelijk was. Wat overigens niet waar is. Want met de Viabuy debitcard is dat namelijk ook mogelijk.

Verschil tussen een creditcard en een debitcard

Met een debitcard leen je geen geld, maar zet je eerst geld op de kaart en daarna kan je er mee betalen. Interessant, omdat je alleen maar geld uit kan geven wat je hebt. Dit is bij een creditcard niet het geval. Bij een creditcard leen je namelijk geld en dat is niet verstandig om te doen.

Gebruik debitcard als creditcard

Natuurlijk vraag je je af of je met een debitcard hetzelfde kan doen qua betaalmogelijkheden als met een creditcard. Bij een debitcard heb je exact dezelfde mogelijkheden als bij een creditcard.
Het wezenlijke verschil zit in het feit dat je een debitcard vooraf oplaadt en een creditcard niet. Wat alleen maar een voordeel is want je geeft met een debitcard alleen maar uit wat je werkelijk aan eigen geld gezit. Hierdoor voorkom je dat je in de schulden terecht komt.
Voldoende reden om de veilige debitcard aan te vragen.

Reacties
Categorieën