Financieel Overzicht
Financieel Overzicht
0

De gevolgen van een verhuizing

0

De huizenmarkt trekt aan, er zijn veel mensen bezig met een verhuizing of hebben plannen om te verhuizen. De hypotheekrente is ongekend laag, dus is kopen vaak voordeliger dan huren, zeker op de lange termijn.
Vooral als je nu voor je koophuis nog een hoge hypotheekrente betaalt, kan verhuizen gunstig zijn. Je hoeft namelijk geen boeterente te betalen voor het oversluiten van je hypotheek. Waar huizen eerst jaren te koop stonden, komen nu meerdere liefhebbers tegelijk op af. Er wordt regelmatig meer geld geboden dan de vraagprijs.
De invloed van de vele verhuizingen is groot.
Indirect hebben veel mensen voordeel van een verhuizing. Behalve de makelaar, het verhuisbedrijf, de verhuurder van een boedelbak of aanhangers, zijn er nog veel meer mensen die baat hebben bij een verhuizing. De bouwmarkten krijgen het weer drukker, er staan weer meer laadbakken langs de kant van de weg en aannemers zien hun agenda weer volstromen.
Door de recessie zijn er veel bedrijven failliet gegaan, dus zijn er minder bedrijven over om het werk te gaan doen.

Extra kosten door de verhuizing

Als je gaat verhuizen, is een nieuw behangetje toch wel het minste dat je nodig hebt. Het gebeurt bijna nooit dat de gordijnen dezelfde maat hebben, dus heb je die ook nodig. Je kan het zo duur maken als je wilt, maar zelfs met de goedkoopste stof loopt het nog in de papieren.
Moet de vloer opnieuw gelegd worden, of is een schoonmaakbeurt voldoende?
Onze ervaring is, dat sommige apparaten de verhuizing niet overleven. Een wasmachine op leeftijd kan het soms net niet aan om verplaatst te worden bijvoorbeeld. Hoe voorzichtig zijn de mensen die je komen helpen? Een doos laten vallen betekent een hoop scherven.
De verzekeringen moeten worden omgezet, en de waarde van het verzekerd bedrag kan hoger zijn, waardoor je meer premie gaat betalen.

Heb je wat geld gereserveerd?

Het is handig om geld tereserveren voor onverwachtse kosten. Je kunt nooit weten wat je allemaal tegenkomt. Als je al een debitcard hebt, ben je waarschijnlijk al gewend om af en toe wat geld op je kaart te zetten.
Ben je nog niet bekend met de debitcard, dan zou ik zeker de aanschaf overwegen. Je hebt namelijk altijd een goed zicht op het saldo dat je te besteden hebt.
Je komt in ieder geval niet rood te staan, want je kan alleen geld uitgeven dat je op je kaart hebt gezet. Het is heel belangrijk om niet meer geld uit te geven dan je kan missen, want voor je het weet komen er nieuwe kosten aan.
Het meest voor de hand liggend is de boeterente over roodstand, maar wat dacht je van onverwachte mankementen aan je nieuwe huis? Je weet niet waar je voor komt te staan, dus ga financieel niet zwaarder zitten dan echt noodzakelijk is.

Wil je meer weten? Klik dan hier>>>

Reacties
Categorie├źn