Financiële gevolgen voor een scheiding kan je voor zijn met een debitcard
Financieel Overzicht
Financieel Overzicht
0

Financiële gevolgen voor een scheiding kan je voor zijn met een debitcard

0

Uit recent onderzoek is gebleken dat 2/3 van de vrouwen bij een echtscheiding geen rekening houden met het pensioen.
45% van de vrouwen denken dat een reeds opgebouwd pensioen niet van invloed is op een scheiding. Dit is niet waar. Pensioenen van beide partners hebben wel degelijk invloed op een scheiding en dienen binnen 2 jaar uitbetaald te worden.
Binnen 2 jaar moet er aan de pensioenuitvoerder gemeld worden dat er een scheiding plaatsvindt. Zo niet, dan loopt de uitkering niet meer via die pensioenuitvoerder.
Dit blijkt uit een recent onderzoek van Motifaction

Onvoorziene omstandigheden

Zoals je misschien wel weet, kunnen er onvoorziene omstandigheden in je leven voorkomen. Een echtscheiding is er een van. Aan zaken zoals verdeling van tafel en bed en alimentatie wordt vaak aandacht besteed. Ook aan pensioenuitkeringen wordt ook vaak niet de nodige aandacht besteed.. Je doet er verstandig aan om ook pensioenzaken bij de notaris vast te leggen, ook als er sprake is van een echtscheiding.

Regel je financiële zaakjes goed

Omdat je van tevoren niet kan weten of je in financieel zwaar weer terecht komt is het belangrijk om je geldzaken goed te kunnen overzien. Een debitcard is daarbij een fantastisch hulpmiddel.
Met een debitcard heb je doordat je van tevoren geld op kaart stort en al je financiële transacties overal in kan zien 100% controle over al je geldzaken.
De debitcard is een vooraf oplaadbare creditcard. Je moet dus eerst geld op de kaart storten voordat je er een uitgave mee kan doen. Omdat je dus alleen maar uit kan geven wat je hebt, kan je nooit in de schulden terecht komen.
Bovendien heb je met de debitcard overal inzicht in je geldzaken. Met een App voor op je smartphone heb je bovendien altijd inzicht in al je transacties en in je actuele saldo.

De Viabuy debitcard

De Viabuy debitcard is een debitcard met een aan de kaart gekoppeld IBAN bankrekeningnummer. Dit is ideaal omdat je zo in no time zonder beperkingen geld op je kaart kan storten. Ook anderen, zoals je zakenrelaties of een familielid kunnen geld op jouw debitcard storten. Ook in dit geval is er geen beperking voor wat betreft het te storten bedrag.
Zo kunnen er zowel bankoverboekingen als kasstortingen plaatsvinden.
Voor meer info klik je hier>>>

Reacties
Categorieën