debitcardaanvragen
Debitcard
Debitcard
0

Een creditcard of een debitcard?

0

Zowel een creditcard als een debitcard zijn uitgegeven door Mastercard en Visacard, en hebben dezelfde gebruiksmogelijkheden. Je kan je afvragen of je beter een debitcard of beter een creditcard kan gebruiken voor je betaalgemak.

Comfort

Qua comfort adviseren wij de debitcard. Enerzijds omdat je geen geld leent, en geen ingewikkelde aanvraagprocedures hoeft te doorlopen . Anderzijds heet een debitcard veel meer extra mogelijkheden zoals meer aankoopgaranties, meer kortingsvoordelen en meer overige verzekeringsmogelijkheden zoals dat je zorgkosten in het buitenland worden gedekt. 


Welke persoonlijke debitcard

Welke persoonlijke debitcard je gebruikt maakt niet zoveel uit. Wel met dien verstande dat je virtuele debitcards hebt. Dit zijn digitale debitcardcodes. Deze code ontvang je binnen een minuut in je mailbox en kan je koppelen aan Google Pay en aan Apple Pay met je mobiel, en zo heb je altijd in wezen een fysieke debitcard bij de hand. Want omdat opladen met Google Pay en Apple Pay mogelijk is, is er geen verschil meer tussen een virtuele (digitale) debitcard en een fysieke.

Zijn er virtuele creditcards?

Nee er zijn geen virtuele creditcards. Dat heeft sowieso niet zoveel zin, omdat ze toch niet snel geleverd kunnen worden. Aan een creditcardaanvraag gaat een hele ingewikkelde aanvraagprocedure aan vooraf. En. dan is het nog maar de vraag of je wordt geaccepteerd. Wij raden traditionele creditcards af, omdat is gebleken in het verleden tot aan de dag van vandaag dat mensen enorm in de financiële problemen terecht komen door een creditcard te gebruiken. Vergeet nooit dat een creditcard een lening is, en elke keer dat je een uitgave met je creditcard doet, word je schuld alleen maar groter. En wat te denken van je gebruikelijke vast lasten die je aan het eind van elke maand ook moet betalen?

Veel beter een debitcard

Door een debitcard te gebruiken heb je al die problemen niet. Je leent geld. Stort vooraf geld op de kaart, en hebt bovendien direct de beschikking over een debitcard met dezelfde gebruiksmogelijkheden als een creditcard.

Een goed financieel overzicht over je geld

Met de debitcard ga je veel bewuster met je geldzaken om dan met een creditcard of bankpas. Je stort immers eerst geld op jouw persoonlijke debitcard voordat je er een uitgave mee kan doen. Dit is al een stukje bewustwording. Geen impulsieve aankopen waar je later spijt van krijgt.

Een zakelijke creditcard of toch beter maar een zakelijke debitcard?

Voor zakelijke kaarten geld hetzelfde. Zakelijke debitcards zijn veel simpeler dan zakelijke creditcards. Net zoals bij de particuliere debitcards is er bij de zakelijke debitcards absoluut geen financieele controle. Je wordt dus ook voor zakelijke debitcards direct geaccepteerd. Voor een Zzp'er of Freelancer gaat het natuurlijk om 1 kaart. Uiteraard kan je er ook meer aanvragen. Die zakelijke debitcard voor jou als Zzp'er of Freelancer daar kan je overal ter wereld je aankopen mee doen en het is belangrijk dat je de zakelijke kaart gescheiden houdt voor je privé aankopen met jouw persoonlijke debitcard.

Zakelijke debitcards voor bedrijven met personeel

Het verschil met zakelijke debitcards voor bedrijven met personeel ten opzichte van debitcards voor de Zzp' er is dat je bij de zakelijke kaart voor Zzp'er er normaliter slechts een aanvraagt en voor een onderneming met personeel kan je er net zoveel aanvragen als je zelf wil. Je vraag een zakelijk debitcard beheersaccount aan. Dit is een digitaal zeer goed beveiligd account en van daaruit maak je per werknemer een virtuele zakelijke debitcard aan, en die zijn uiteraard direct beschikbaar.

Kan elke werknemer meteen geld met de zakelijke debitcard uitgeven?

Nee, de werknemer kan niet meteen geld uitgeven. Hij moet wachten tot zijn werkgever geld op de kaart heeft gestort vanaf een zakelijke bankrekening.

Reacties
Categorieën