Deel je Apps en bestanden met het Google Family account en reken af met je debitcard
Financieel Overzicht
Financieel Overzicht
0

Deel je Apps en bestanden met het Google Family account en reken af met je debitcard

0

Gelukkig is het Google Play Family account nu ook in Nederland beschikbaar en wat veel mensen niet weten, is dat je met een debitcard, in plaats van met een creditcard in de Google Play store je aankopen kan doen en vervolgens de aangekochte App of het muziekbestand kan delen met maximaal vier andere familieleden. Ook mag een van de andere familieleden op een ander adres woonachtig zijn. Dit biedt perspectief voor als je kinderen hebt die het huis al uit zijn en dus op zichzelf wonen.

Hoe koppel je de Viabuy debitcard aan het Google Play family account?

Het is heel simpel te doen, als je maar een Google account, zoals bijvoorbeeld een Gmail account hebt geactiveerd. Heb je dat niet, geen zorgen! Je kan heel simpel een gratis Gmail account openen en voordat je het Google Play Family account opent zal je naar je persoonlijke Google instellingen toe moeten gaan en daar tik je jouw debitcardgegevens in alsof je een creditcard hebt. Als je dit eenmaal hebt ingesteld dan kan je de Google Family App downloaden.

Hoe koppel je de Openbank Mastercard debitcard of de Vivid Visa debitcard aan het Google Play family account?

In wezen is het net zo simpel als de Viabuy card koppeling. Je uitgangspunt is wederom een gmail account. Ook voor de Openbank en de Vivid debitcard zal je naar je persoonlijke instelllingen toe moeten gaan en daar tik je jouw debitcardgegevens in alsof je een creditcard hebt. Eenmaal dit ingesteld, dan hoef je alleen nog maar de Google Family app te downloaden. Hieruit blijkt dat je ook met een Visa debitcard gebruik kan maken van het family account.


Debitcard versus creditcard

Zoals eerder in deze blog besproken, kan je zowel een creditcard als een debitcard als betaalmethode instellen in je persoonlijke Google instellingen, om er vervolgens daarna je betalingen mee te doen. Het verkrijgen van een creditcard is, als je er al een wil, niet zo simpel. Bij het aanvragen van een creditcard ga je door zeer grondige financiƫle controles. Je hele inkomensplaatje zal bekeken worden en aan de hand daarvan wordt er bepaald of jij in aanmerking komt voor een creditcard.
Vergeet niet dat je met een creditcard geld leent en dat bij elke uitgave die je met de kaart doet je schuld groter wordt. Weet jij of je aan het eind van de maand al je maandelijkse rekeningen en de uitgaves die je met de creditcard hebt gedaan tijdig kan voldoen?
Je moet het als volgt voorstellen: Als je in een winkel staat en je wil bijvoorbeeld een mooie computer kopen, dan kan je dat met je creditcard doen, omdat je toch voldoende krediet hebt. Tenminste dat denk je.
Begrijp dat creditcardmaatschappijen het prima vinden. Zij hopen erop dat je vergeet om je creditcardrekening op tijd te voldoen of dat je het geld er aan het eind van de maand niet voor hebt. Het bedrijf die de creditcard aan jou heeft verstrekt brengt jou bij te laat of bij niet betalen een enorme hoge boeterente in rekening. Dit is een hele goede reden om geen creditcard te willen.

Wat is een goed alternatief voor een creditcard?

Misschien heb je al begrepen dat een debitcard een goed alternatief is voor een creditcard omdat je met een debitcard hetzelfde kan als met een creditcard bied het perspectief. Een debitcard is namelijk een vooraf oplaadbare creditcard waarbij je geen geld leent. Je stort via de handige App eerst geld op de kaart, waarover je vrijwel direct kan beschikken. Daarna kan je pas een betaling mee doen . Zo kan je alleen maar geld ergens aan uitgeven wat je werkelijk bezit.
Je hebt geen last van roodstand bij je bank, en ook heb je geen last van hele hoge rentes en kosten.

Hoe goed overzie jij de uitgaves?

Omdat je door een debitcard te gebruiken heel bewust met je geld omgaat weet jij dankzij de handige App altijd en overal hoe je er financieel voorstaat. Hierdoor overzie jij je uitgaves voor de volle 100% en je zal zien dat je geen geld tekort zal komen aan het eind van de maand.
Reden genoeg om direct jouw persoonlijke debitcard te bestellen.

Reacties
Categorieƫn